Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Pan d'arancio - a szicíliai narancsos süti

Különlegessége, hogy a narancs héjastól kerül bele

2024. január 10. - Csabi Konyhája

Amikor először futottam bele a receptbe, gyorsan meg is dörzsöltem a szememet, hogy biztos jól olvastam-e, miszerint ebbe a szicíliai desszert különlegességbe héjastól kerül a narancs. Több se kellett nekem, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom egy ilyen őrületet. Természetesen arra ügyeljünk, hogy mindenképp bio naranccsal dolgozzunk és persze azt is alaposan mossuk meg a felhasználás előtt!

dsc05631.JPG

Tovább

Tojásos csirke kukoricával és zellerrel

Egy erősen felturbózott rántotta variáns

Heti rendszerességgel szoktam valamilyen rántotta variánst csinálni, ebben igazából számomra nincs is semmi új. Legutóbb viszont annyira jól sikerült a felturbózás, hogy egyből arra gondoltam, ebből érdemes egy cikket is csinálni, annyira extrémre és ütősre sikeredett a végeredmény! 

dsc05621.JPG

Tovább

ÚJÉVI LENCSÉS SUPREME PIZZA

A Don Pepe januári pizzája sajnos több fronton is elhasalt

3 évvel ezelőtt kisebb eltérésekkel már szerepelt ez a pizza a Don Pepe évindító januári akciós kínálatában, amit annak idején igencsak imádtam, így aztán nem esett nehezemre az újrázás. Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem és kíváncsian vártam, ezúttal mit nyújt az ÚJÉVI LENCSÉS SUPREME PIZZA (4590.-) dsc05615_1.JPG

Tovább

Kókusztejes lencse

Tarjával és jó sok fűszerrel készül ez a mennyei fogás

Ha év vége/eleje, akkor lencse! Különösebben nem szoktam a különböző szokásokat és babonákat követni, de mivel eleve nagyon szeretem a lencsét, így soha nem esik nehezemre az év végén valami lencsés ételt készíteni. A tavalyi igencsak menő harira leves után ezúttal egy sűrű, de nem kevésbé fantasztikus étel született. dsc05613_1.JPG

Tovább

Mogyoróvajas-banános brownie

Egy ragacsos, tömény ízbomba

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt nagyot fordult velem a világ. Amikor keresztlányom kérésére beleástam magam a brownie készítés rejtelmeibe, egy mindaddig finoman szóval se kedvelt desszertet igencsak megszerettem. Sőt mi több, a receptemet pedig sikerült tökélyre fejlesztenem, amit ráadásul szokásommal ellentétben azóta többször is sikerrel készítettem el újra. Csupán idő kérdése volt, hogy mikor fejlesztem tovább az alapreceptet, amit első körben csupán mogyoróvajjal dúsítottam, a végeredmény pedig ezúttal is önmagáért beszél. dsc05596.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása