Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sajtos-tejfölös tepsis tarja hagymás-sajtos tepsis krumplival

2015. január 26. - Csabi Konyhája

Két évvel ezelőtt nagy sikerrel készítettem tepsis tarját két alkalommal (#1, #2) is egymás után. Most ismét kedvet kaptam hozzá! A kiindulási alap itt is ugyanaz volt nagyjából, mint anno, mégis teljesen más lett a végeredmény, főleg, hogy a köretet hozzá most külön készítettem el. Az elkészült étel egyébként egy messzi rokonságba is hozható akár a mátrai borzaskával...

Tovább

Burger Mustra #29 - Burger's Bar, Budapest

Ahogy azt már a legutóbbi cikkben is jeleztem, ráhajtottam a Kolosy tér és környéke által kínált lehetőségekre, így aztán eléggé adta magát, hogy a lényegében a Spirit Fooddal szemben található tavaly márciusban nyílt Burger's Bar legyen a következő áldozat. A forgatókönyv nem változott túl sokat, hiszen ezúttal is a DeVinoban melegítettünk be, és kis túlzással a hivatalos záróra előtt nem sokkal, éjjeli negyed 12 magasságában tértünk be az egységbe.

Tovább

Bazsalikomos karalábé-krémleves

A múltkori káposztás krémlevessel új erőre kaptam a témát illetően és hamar nekiestem ennek a régóta halogatott műnek. Az igazat megvallva nem vagyok túl tapasztalt karalábé fronton, aminek döbbenetes butaságára a leves készítése közben jöttem rá, a totális megsemmisülés pedig a szinte örömkönnyek között lapátolt leves közben ért utol.

Tovább

Burger Mustra #28 - Spirit Food, Budapest

Elérkezett az idő, hogy végre szemügyre vegyem a Kolosy tér és környéke messze földön híres kínálatát! Kezdésként az EdVino borbár és bisztróban alapoztuk meg a hangulatot néhány egészen kiváló sörkülönlegességgel, majd nemes egyszerűséggel átballagtunk a közvetlen szomszédságában található Spiritbe, aminek kínálatából korábban már rendesen felkészültem egy BurgerBlogos cikknek köszönhetően, így nem is választhattam mást, mint a névadó burgert!

Tovább

Kolbászos-paradicsomos, sajtos tészta

Ez a recept ismételten az egyszerű de mégis nagyszerű ételek sorát gyarapítja. Korábban alkottam már valami hasonlót rakott kategóriában, de ez azért most mégis valahogy más lett. Úgy olaszos, hogy közben mégis magyaros, egy kis leheletnyi franciás csavarral. Még az év végi ünnepek alkalmával töltöttem fel megint a készletet egy komolyabb adag csabai házikolbásszal, így aztán adta magát, hogy újra valami igazán ütős kaját összedobjak, aminek főszereplője egy jó kis hazai.

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil