Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Spárgakrémleves

2013. május 15. - Csabi Konyhája

Itt a spárgaszezon, én pedig egyből arra gondoltam, hogy krémlevest kell belőle csinálnom, hiszen az utóbbi időben úgyis olyan nagy sikereket értem el (#1, #2, #3), bármiből is csináltam levest, hogy már egyfajta megszállottság lett úrrá rajtam, ha pürésítésről van szó. Mindenben a következő potenciális krémleves alapanyagot látom! :) A spárga ráadásul régi kedvenc, (nem mellesleg rendkívül egészséges is) de krémleves formájában eddig csak a zacskós műfogást ízleltem. Itt volt az ideje, hogy elkészítsem a saját verziómat!

Tovább

Filézett harcsa halászlé + békacombok rántva @ Szeged

Amikor Szegeden járok, akkor elkerülhetetlen, hogy valami elképesztő nagy lakoma nélkül hagyjam el a várost. Ez már a tavalyi koncertünk alkalmával is így volt, most pedig még az akkori élményt is sikerült megfejelni. Igaz, akkor inkább egy magyaros ételekkel operáló helyen voltunk, most pedig már csak a festői, vízparti tájból is kiindulva elég egyértelmű volt, hogy itt bizony a halételeké lesz a fő szerep! A Jobb mint otthon nevéhez hűen teljesített, konkrétan legszívesebben oda költöznék a kertjükbe! :)


Tovább

Uruguay-i hátszín @ Bodega, Budapest

A Bodegáról legutóbb a sajtburger leves kapcsán írtam, ami akkor egy kicsit várakozáson alul teljesített sajna. A hely, ha esetleg még valaki nem ismerné, akkor a Vágóhídnál található, és mivel mi ott próbálunk így elkerülhetetlen, hogy néhanapján leteszteljek valamit. A hamburgerről ódákat zengenek, én még csak egyszer kóstoltam a Borzasztó Burgert, de a nagy hájp miatt egy picit többet vártam, ellenben a quesadilla vitán felül remekül teljesített. Ezúttal az egész héten kapható steak keltette fel a figyelmemet, mivel korábban már többször is sikerült elszalasztanom, azt pedig ugye már jól tudjátok, hogy megszállottan a legjobb hazai steak nyomában járok egy ideje... :) Lássuk hogyan teljesített az uruguay-i hátszín argentin "chimichurri" mártással, krumplipürével és friss salátával!

Tovább

Kályhás Lepény @ Mangalica Fesztivál, Debrecen

A hétvégén sikerült életemben először részt vennem a debreceni Mangalica Fesztiválon, ami már első hallásra is sok jóval kecsegtetett. A fesztivál honlapjára pillanatva utólag az is kiderült a számomra, hogy ez bizony egy országos fesztiválsorozat ám, amit ezentúl egészen biztos, hogy kitüntetett figyelemmel fogok nyomon követni. A fantasztikusan szép nyárias idő remek hátteret biztosított a fesztiválnak, ahol rövid sétálgatást követően egyöntetűen úgy gondoltuk, hogy a Kővári Grill standja lesz számunkra a legmegfelelőbb választás.

Tovább

DiningCity Étterem Hét II. - Manna Lounge, Budapest

A szerdai pozitív ebédélményt követően a vasárnapi vacsora már előzetesen is egy még pozitívabb élménnyel kecsegtetett, hiszen már maga a tény, hogy az étterem a Lánchídnál található alagút (Várhegy-alagút) felett helyezkedik el, egyfajta igazi különlegességnek számított. Ezt bizonyította a helyszínre érve a konkrét élmény is, arra viszont még én magam sem számítottam, hogy egy ilyen előkelő, ám mégis laza hely ez a Manna Lounge.

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil