Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Hagymás máj szívvel, almával

2013. március 16. - Csabi Konyhája

Nagyon szeretem a májat, legyen szó sima pirított májról, vagy akár baconba göngyölt májról, de például a bugaci (májas) pizza is a nagy kedvenceim közé tartozik. Viszont furcsamód eddig még sosem készítettem el saját magam. Ráadásul a hentesnél ahol beszereztem az alapanyagot, szívvel együtt adták a csirkemájat, így ez is okozott némi fejtörést a felkészülés közepette, mivel a legtöbb helyen mindenki azt írta, hogy nem is szokta megcsinálni, inkább odaadja a macskának, vagy kidobja, haha. Én mindenképp meg akartam csinálni, hiszen például levesekben is szeretem, így bíztam az ösztöneimben, hogy minden rendben lesz. :)

Tovább

Pestós csirke

A pesto egy nagyon finom és különleges szósz, amit akár otthon is elő lehet állítani fenyőmagból, olívaolajból, bazsalikomból és fokhagymából, de én egyelőre megelégszek a boltban vásárolhatóval. :) Nagyon jó kis tésztás ételeket lehet belőle készíteni, de én ezúttal úgy gondoltam, hogy rizst fogok használni köretként.

 

Tovább

Spenótos paradicsomos penne

A spenótos sajtos nokedli receptnél már előre jeleztem, hogy a következő alkalommal kedvenc tésztámmal és paradicsommal megspékelve fogok új magaslatokba törni. Ez pedig nem is váratott magára sokáig. Az eredmény pedig minden előzetes várakozást felülmúlt, bombasiker lett a spenótos paradicsomos penne!

Tovább

Répakrémleves

A sütőtök krémleves és a kukoricakrémleves mindent elsöprő sikerének köszönhetően komoly fanatizmus lett úrrá rajtam a krémlevesek irányában, és egész szép listát állítottam már össze ennek köszönhetően a jövőben elkészítendő levesekről, haha. Ezúttal a répakrémleves került terítékre, és ugyan nincs egy szinten az előbb említett két csodával, azért komoly panaszra sem adott okot az elkészült mű.

Tovább

Bélszínjava Budapest módra grillezett libamáj érmével @ Cafe Pausa, Budapest

Ezúttal a szokásosnál kicsit korábban került megrendezésre a Torkos Csütörtök, amiről szerencsére viszonylag időben sikerült informálódnom és még bőven volt lehetőség választani az éttermek közül. Persze már így is volt pár nagymenő étterem, ahol már az összes időpont elkelt, és ugyan a későbbiekben még további éttermek csatlakozása is be volt harangozva, semmiképp sem szerettem volna hoppon maradni, így a kivárás taktikája helyett gyorsan átnyálaztam a már amúgy sem rövid listát. Némi hezitálás után a Liszt Ferenc téren található Cafe Pausa Kávézó & Étteremre esett a választás, illetve az étlap előzetes böngészése közben nekem már egészen konkrét elképzeléseim voltak arról, hogy mit is fogok rendelni...

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil