Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Kolbászos partifalatkák és darált húsos rétes

Leveles tésztás különlegességek, amikből nem lehet eleget sütni

2020. december 20. - Csabi Konyhája

Idén már kétszer is alkottam leveles tésztás finomságokat, előbb egyfajta melegszendvics alternatívákat készítettem, majd nemrégiben édes töltelékekkel sültek az ellenállhatatlan finomságok. Már ezek készítésekor tudtam, hogy mi lesz a következő fejezet, ami ismét a húsos műfajt erősíti. Előbb menő partifalatkákat, majd igencsak ütős, akár főételként is funkcionáló brutális darált húsos finomságot csináltam. Szokás szerint csupán két gond volt mindkettővel. Az egyik, hogy lényegében lehetetlen kivárni, hogy megfelelő hőmérsékletűre hűljön, így garantált a szájpadlás és nyelv leégetése, illetve hogy sosem lehet ezekből a finomságokból eleget sütni... 

dsc02544-horz.jpg

Tovább

Bőrén sült pontyfilé korianderes pirított rizzsel

100% szálkamentes és fél óra alatt elkészíthető finomság!

Bizony ez nem reklámszöveg, az előkészületekkel együtt is bőven fél órán belül végezni lehet ezzel az ellenállhatatlanul finom és szinte hihetetlenül pofonegyszerű fogással! Ugye a könyökén jön már ki mindenkinek, hogy nem fogyasztunk elég halat, plusz sokan nem is mernek hozzáfogni vagy azt mondják nem szeretik a sok szálka miatt. Na drága olvasóim, remélem ezzel a recepttel most mindenkinek sikerül meghoznom a kedvét egy kis halsütéshez!

dsc02640.JPG

Tovább

Túrós és tökös-mákos lepénykék

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomságok

Még májusban készítettem két igencsak jól sikerült leveles tésztás finomságot húsos műfajban és már akkor elgondolkoztam azon, hogy majd egyszer édes verziókkal is megpróbálkozom majd. Nos, ennek eljött az ideje, a végeredmény pedig ismételten frenetikus lett, egyfajta sajátos rétes alternatívák. 

dsc02589-horz.jpg

Tovább

Vörösboros szarvaspörkölt gombával

Juhtúrós-tejfölös tésztával kínálva garantált a totális katarzis

Egy jó barátomtól kaptam egy adag dámszarvas lapockát és viszonylag hosszabb időbe telt mire kitaláltam, hogy mi, illetve egész pontosan hogyan is készüljön belőle. Mivel túl nagy tapasztalatom nincs vadhúsok terén, így azért pár témába vágó oldalt alaposan átolvastam mire összeállt a fejemben az igencsak ütős recept!

dsc02514.JPG

Tovább

Céklás-csirkés tészta kelbimbóval és sok sajttal

Egy igazán őrült íz- és színkavalkád, ami sütőben összesütve az igazi

A blog rendszeres olvasói már jól tudják, hogy nagy cékla rajongó vagyok, aztán amikor elkezdtem azon gondolkodni, hogy mit is csináljak belőle, rögtön elkezdtek jönni a vadabbnál vadabb ötletek és még én magam is kicsit meglepődtem, hogy a szóban forgó receptbe végül belevágtam. Azért persze bíztam benne, hogy nagyon nem fogok mellélőni, de igencsak izgatottan és élénk kíváncsisággal vártam, hogy a sütőből kivéve megkóstolhassam ezt a tényleg nem mindennapi, semmihez sem hasonlítható csodát!

dsc02508.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása