Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

III. Csabi Konyhája & Retro Burger Party, Budapest

Egy igazán brutális BBQ burgerrel készülünk ezúttal!

2020. október 15. - Csabi Konyhája

Ismét Csabi Konyhája X Retro Burger Party a fővárosban! Augusztusban nagy sikerrel tartottunk már egy burger eseményt a Kis Salétrom utcai kis egységben és bár azóta zordabbra fordult az időjárás, azért reméljük senkinek sem szegi ez a kedvét, hiszen egy újabb, egészen kiváló ízélményű összeállítással várunk mindenkit október 17-én, szombaton! 

retro_bbq.jpg

Tovább

Pácolt oldalas zellerpürével

A hús puha és szaftos, szinte magától leomlik a csontról

Nyilván mindenkinek megvannak a maga kis trükkjei ha oldalasról van szó, én most egy rendkívül intenzív ízvilágú páccal próbálkoztam, köret fronton pedig szakítva a szinte alapvetésnek számító krumplival, zellerpürét készítettem mellé, így aztán egy minden ízében rendkívül harsány, erőteljes ízvilágú kompozíció született.

dsc09189.JPG

Tovább

Kínai csirkés pirított tészta

Amilyen gyorsan elkészíthető, legalább olyan finom is!

Az egyik nap a boltban bóklászva megakadt a szemem egy csomag Chow Mein tésztán, aminek a hátoldalán volt is egy pofonegyszerű, szimpatikus kis recept, amihez már csak némi csirkemellet kellett vennem, hiszen otthon a hűtőben már várta az alkalmas pillanatot egy csomag fagyasztott kínai zöldségkeverék.

dsc09075.JPG

Tovább

Parádés burger kompozíció éttermi színvonalon

A hízott kacsamájjal töltött húspogácsa és az exkluzív köret teszi igazán egyedivé az összeállítást

Jancsa Janit aligha kell ma már bemutatni a gasztronómiában / street food körökben jártas embereknek, hiszen a kultikus Burger Blog után előbb a Bamba Marha Burger Bar, majd az épp a napokban igen előkelő AVPN minősítést kapott Donna Mamma Pizza Napoletana ételkínálata is az ő nevéhez köthető, de Street Kitchen epizódokban is fel-felbukkan időnként, végül de nem utolsósorban pedig alig egy éve a fővárosi Andrássy úton nyílt Hoppá! Bistro finomságai mögött is ő bábáskodik. Igazából szerintem ezt eredetileg senki se tervezte, de végül Irtó Márton, a bisztró séfje és Jani összedugták a fejüket, aminek jelen cikk apropójául szolgáló burger csoda lett a végeredmény, ami mindössze két hétre került fel az étlapra. Mivel korábban már volt szerencsém megízlelni a Hoppá életérzést, így nem ért különösebben váratlanul a dolog, hogy egy minden nemében csúcskategóriás összeállításról beszélhetünk mind az alapanyagok, a kivitelezés vagy éppen az igencsak impozáns külcsín, tálalás tekintetében.
dsc09220.JPG

Tovább

Burger Mustra #167 - Glasz Tájger, Lovasberény

A főút mellett található egyedi hangulatú kis tanya

Egy nyárvégi velencei kiruccanásnak köszönhetően, baráti ajánlásra sikerült eljutnom erre a nem mindennapi helyre, ahol a fő profil a fatüzeléses kemencében sült pizza, de azért néhány hamburger is a kínálatot erősíti, amit muszáj volt nekem is kipróbálnom. A Glasz Tájger facebook oldalán található bemutatkozó szöveg szerint családi vállalkozásként működő gyorsétteremről van szó Lovasberény főútján, ahol saját tanyájukon látják vendégül az arra tévedőket. Az már egyszer biztos, hogy nagyon szuper a helyszín, és az arra fogékonyak akár egy csuklós buszban is helyet foglalhatnak, mi inkább a kinti kis fa pad+asztal kombónál ültünk le. 

dsc09107.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil