Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Parádés burger kompozíció éttermi színvonalon

A hízott kacsamájjal töltött húspogácsa és az exkluzív köret teszi igazán egyedivé az összeállítást

2020. október 02. - Csabi Konyhája

Jancsa Janit aligha kell ma már bemutatni a gasztronómiában / street food körökben jártas embereknek, hiszen a kultikus Burger Blog után előbb a Bamba Marha Burger Bar, majd az épp a napokban igen előkelő AVPN minősítést kapott Donna Mamma Pizza Napoletana ételkínálata is az ő nevéhez köthető, de Street Kitchen epizódokban is fel-felbukkan időnként, végül de nem utolsósorban pedig alig egy éve a fővárosi Andrássy úton nyílt Hoppá! Bistro finomságai mögött is ő bábáskodik. Igazából szerintem ezt eredetileg senki se tervezte, de végül Irtó Márton, a bisztró séfje és Jani összedugták a fejüket, aminek jelen cikk apropójául szolgáló burger csoda lett a végeredmény, ami mindössze két hétre került fel az étlapra. Mivel korábban már volt szerencsém megízlelni a Hoppá életérzést, így nem ért különösebben váratlanul a dolog, hogy egy minden nemében csúcskategóriás összeállításról beszélhetünk mind az alapanyagok, a kivitelezés vagy éppen az igencsak impozáns külcsín, tálalás tekintetében.
dsc09220.JPGNa de nézzük akkor, hogy hogyan is áll össze a burger! Kezdésként van egy kiváló minőségű, külön erre az alkalomra készített különleges kis buci, ami természetesen kapott némi pirítást mielőtt az összeállítás lelke, a közel 30dkg húspogácsa is belekerült. A húst a sokak számára már jól ismert Hortobágy Angus szállította, illetve 40+ napig érlelte direkt ehhez a burgerhez. A 28dkg húspogácsába került betöltésre a kacsamáj "sajt" némi karamellizált hagyma társaságában. Füstölt szívsonka, parmezánchips, paradicsomszósz és aszalt paradicsomos szósz, valamint kovászos uborka gazdagítja, illetve teszi teljesség ezt a spéci hamburgert. Ehhez méltó köret, egy igazán különleges kompozíció társul 3 héjában sült burgonyával a főszerepben, amik kovászos uborka veolutéban foglalnak helyet, ami egy igazán ízes, krémes, lágy finomság. A kivájt burgonyákba füstös ízvilágú hagymapüré lett töltve és némi marinált hagyma és burgonyachips koronázza meg ezt a különleges köretet. Már ebből a leírásból is leszűrhető, hogy milyen sokszínű ez a tál: különböző Ízek, állagok, textúrák találkoznak, ami egy felejthetetlen, sokszínű ízélményt eredményez.

Lehet, hogy volt, akiben felmerült a kérdés, hogy ezt most miért is kellett, de a válasz pofonegyszerű. A Bamba egyértelműen a street food vonalat képviseli és ebből kifolyólag sok extrém ötlet nem annyira kivitelezhető ott, viszont a Hoppában tényleg minden megvalósítható és egy teljesen új közegbe helyezve egy új dimenzióba emeli a burgerezés élményét. Mert bizony ez tényleg művészet már, ami itt a tányérra került, az pedig egy külön plusz pont, hogy mindezt egy elegáns, ám mégsem modoros környezetben lehet átélni. Na de visszatérve a burgerhez, a zsemle nem csak ránézésre, de ízre és állagra is tökéletes, a húspogácsa pedig maga a szaft- és ízmennyország. Megőrülsz! A máj pont optimális mértékben érződik ki és remekül harmonizál a karamellizált hagymával. A szívsonka és az uborka is kiváló extra ízekkel, textúrákkal, ez utóbbi kellemes savassággal gazdagítja az ízképet. A köretről megint csak szuperlatívuszokban tudok csak beszélni, egy egészen elképesztő zsenialitás, ami akár önmagában is megállná a helyét. A 3390 forintos ár pedig egy ilyen kiadós és minőségi étkezésért abszolút nem túlzó.

dsc09228.JPG

Minden elismerésem az ötletgazdáknak és az alkotóknak, így aztán nem meglepő, hogy csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a spéci burger tálat, amire mindössze két hétig van lehetősége minden burger fanatikusnak. Ugyan nem ez a bisztró fő profilja, azért én remélem, hogy lesz még folytatása a dolognak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1316224888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása