Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Céklás-tonhalas bulgur

Extrém finomság gyorsan, egyszerűen

2020. október 30. - Csabi Konyhája

Nagyon nagy kedvencem a cékla, ezt a blog rendszeres olvasói biztos jól tudják már, hiszen több burger eseményem főszereplője volt az évek során és itt a blogon is több recept központi eleme volt ez a nagyon egészséges és rendkívül finom zöldség. Gondoltam itt az ideje megint valami céklásat alkotni és hamar összekötöttem a már régóta konyhaszekrényben pihenő tonhalkonzervvel. Elég furának tűnt elsőre ez a párosítás, de én sose szoktam megrettenni ilyesmitől, úgyhogy bíztam a legjobbakban, miközben hamar eldöntöttem azt is, hogy tészta helyett bulgurral fogom majd az egészet összekeverni.

img_4530.JPG

Tovább

Világbajnok tex-mex fogások Gyula belvárosában

Frissen készített jalapeno poppers és egyedi ízvilágú chimichanga összeállítások is a kínálatot erősítik

Idén májusban ismerkedtem meg a gyulai Mexicali Burritruck névre keresztelt vidám színekben pompázó és ellenállhatatlanul finom tex-mex finomságokat kínáló kis kocsival. A Vágréti házaspár által megálmodott és megvalósított ételeket ebben a régióban abszolút hiánypótlónak lehet nevezni, a magas minőségért és a mindent átható maximalizmusért pedig egyértelműen jár a kalapemelés. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtam akkor és élményeimről egy igencsak lelkes cikk formájában meg is emlékeztem. Már akkor szó volt egy beülős hely nyitásáról, amit a kialakult vírushelyzet nyilván jócskán lelassított, de végül augusztusban, a fürdőváros központjában megnyitotta kapuit a Mexicali Burrito Bár! Némi fáziskéséssel, de végül nekem is sikerült ellátogatnom, hogy megkóstoljam az újdonságokat, miközben Gyurival alaposan kiveséztük az eltelt időszakot és a további tervekről is ejtett pár szót...

01-horz-vert.jpg

Tovább

Brutál szaftos sajtos tészta gombával és grillkolbásszal

Egy igazán ütős ízvilágú tésztacsoda

A legutóbbi, igencsak parádésra sikeredett oldalas kapcsán megjegyeztem, hogy a félretett szaftból majd valamit kéne csinálni és hát e köré próbáltam felépíteni a szóban forgó receptet, ami egy igencsak elvadult sajtos tészta alternatíva lett. Tényleg nem mindennapi az ízvilág, rendkívül erőteljes ízek hadakoznak, miközben mégis egy egységes és imádnivaló ízorgia ez a szaftos, nyúlós tésztacsoda.

dsc09209.JPG

Tovább

Magyaros ételek, házias ízek, családias hangulat

Egy hely, ahol tényleg otthon érezheti magát az ember!

Biztos lesznek, akik egyből vicsorogva ugranak majd erre a kijelentésemre, miszerint még ha kissé sarkítva is, de az a helyzet manapság, hogy szinte ciki, vagy minimum kockázatos magyaros étterembe menni, vagy valahol magyaros ételt rendelni. Hogy miért is? Egyrészt mert biztos minden hónapra jut legalább egy cikk azzal kapcsolatban, hogy vagy lehúzzák az embert, vagy éppen megkérdőjelezhető alapanyagokból, urambocsá maradékokból áll össze a menü. Nyilván mindenki hallott már legendákat bizonyos Váci utcai helyekről a fővárosban, de egész biztos, hogy mindenkinek van legalább egy kínosan modoros szocreál éttermi élménye és nyilván egy magyaros konyhának nem feltétlenül kell egy alsó kategóriás kifőzdénél meghúznia a minőségi határt. Én magam is bajban voltam sokszor, amikor hosteles karrierem során szerencsétlen külföldi vendégeket valami jó magyaros étterembe kellett küldenem, mert elég sok negatív élményem volt nekem is és az igazat megvallva egy idő után fel is hagytam a tesztelésekkel ezen a fronton. Az első Bécsiszelet vendéglő 1993-ban nyitotta meg kapuit és azóta már 7 étteremmel büszkélkedhet a lánc, az éttermek valamelyikével kapcsolatban pedig egész biztosan sokaknak van már valamilyen élménye. Én eddig konkrétan csak az István utcai egységben jártam még évekkel ezelőtt, a jelen cikk témájául szolgáló Margit körúti étterem tesztelése felé menet pedig némi félelemmel vegyes kíváncsiság lett úrrá rajtam. 

dsc02256.JPG

Tovább

Félig burger, félig hot dog, félig pizza

A hónap extra pizzája a Don Pepe kínálatában!

A múlt havi HamHotBurDogger diadalmas visszatérése után talán nem is olyan meglepő módon, a hónap extra pizzájaként folytatódik a rendkívül finom és szerethetően eklektikus őrület, ami vegán verzióban is elérhető a kínálatban. És bár első hallásra rögtön egy jó értelemben vett túlzásba vitt kompozíciót vizionáltam, első olvasatra és a promo fotót elnézve is egy inkább letisztult összeállítás elevenedett meg előttem.
Pizzaszósz, lilahagyma, paradicsom, bacon, mini frankfurti, BBQ szósz, marhahús burgerpogácsa, cheddar, jalapeno, mozzarella, pirított hagymachips (3290.-)

dsc02333.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil