Az egyik nap a boltban bóklászva megakadt a szemem egy csomag Chow Mein tésztán, aminek a hátoldalán volt is egy pofonegyszerű, szimpatikus kis recept, amihez már csak némi csirkemellet kellett vennem, hiszen otthon a hűtőben már várta az alkalmas pillanatot egy csomag fagyasztott kínai zöldségkeverék.
Kezdésként a korábban már néhány receptnél alkalmazottak szerint gyorsan, magas hőfokon lepirítottam 56dkg felkockázott csirkemellet előzetesen felhevített olajon és közben sóztam, borsoztam a folyamatos kevergetés mellett. Körülbelül 5-6 perc alatt el is készült, így aztán második lépésként jöhetett a kínai zöldségmix (450g), amit 10 perc alatt szintén sikerült elkészítenem és a nagy kavargatás közben ezt is csak sóztam és borsoztam.
Végül a leírás alapján elkészítettem a 250g tésztát is, majd jó alaposan össze is kevertem a hússal és a zöldséggel, végül gondoltam, ha már lúd, akkor legyen kövér alapon 3 felvert tojást is hozzáöntöttem, pár percig kevergettem még miközben szójaszósszal is gazdagon locsolgattam. Tálalásnál ismét lehet némi szójaszószt löttyinteni a kész műre. Egy igazi, hamisítatlan kínai csirkés-zöldséges tésztaétel született, gyorsan, egyszerűen. (3 adag)