Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Kínai csirkés pirított tészta

Amilyen gyorsan elkészíthető, legalább olyan finom is!

2020. október 07. - Csabi Konyhája

Az egyik nap a boltban bóklászva megakadt a szemem egy csomag Chow Mein tésztán, aminek a hátoldalán volt is egy pofonegyszerű, szimpatikus kis recept, amihez már csak némi csirkemellet kellett vennem, hiszen otthon a hűtőben már várta az alkalmas pillanatot egy csomag fagyasztott kínai zöldségkeverék.

dsc09075.JPG

Kezdésként a korábban már néhány receptnél alkalmazottak szerint gyorsan, magas hőfokon lepirítottam 56dkg felkockázott csirkemellet előzetesen felhevített olajon és közben sóztam, borsoztam a folyamatos kevergetés mellett. Körülbelül 5-6 perc alatt el is készült, így aztán második lépésként jöhetett a kínai zöldségmix (450g), amit 10 perc alatt szintén sikerült elkészítenem és a nagy kavargatás közben ezt is csak sóztam és borsoztam.

dsc09071.JPG

dsc09074.JPG

Végül a leírás alapján elkészítettem a 250g tésztát is, majd jó alaposan össze is kevertem a hússal és a zöldséggel, végül gondoltam, ha már lúd, akkor legyen kövér alapon 3 felvert tojást is hozzáöntöttem, pár percig kevergettem még miközben szójaszósszal is gazdagon locsolgattam. Tálalásnál ismét lehet némi szójaszószt löttyinteni a kész műre. Egy igazi, hamisítatlan kínai csirkés-zöldséges tésztaétel született, gyorsan, egyszerűen. (3 adag)

dsc09079.JPG

dsc09080_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr316209182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2020.10.10. 04:51:05

Hát hozzászólok. Anno volt egy kínai piac a Fáy utcánál, ahol lehetett pirított tésztás zacskós levest kapni, néha csak a résztát rágcsáltam el. A piac el, nem mentem utána, leszoktam a zacskós levesekről, mert a Maggi és a Knorr nem értelmezhető. Most bekerült egyik baráti családba egy vietnami származású fiú, és jött vele a vietnami zacskós leves. A kedvencem a MI LÁU THÁI, pirírott tészta, és négy zacskó. Levespor, zöldfűszer, valami fűszeres olaj, és csili olaj, na, ez én kihagyom, gyűjtöm a fúnak, ő bírja. Ezeket a leveseket ők úgy eszik, hogy pakcsojt, vagy fejeskáposztát szelnek bele, és az öt perc alatt, míg a leves megfő, a zöldség is roppanósra fő. Ez annyira komoly, hogy a fiatalok polgári esküvője a Seychelle-szigeteken volt, 15-en mentek ki, apartman, önellátás, és a vietnami mama kivitt negyven zacskós levest, meg egy fej, káposztát, mert ki tudja, mit lehet ott kapni.

degeco 2020.10.10. 12:49:25

Nem dlága ész nadon finom!

Amúgy meg kiváncsi lennék, Csabikám, hogy mikor tanulsz meg főzni

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2020.10.10. 18:14:35

@degeco: mármint? kicsit lehetnél pontosabb kíváncsiságod tárgyával kapcsolatban, "degecokám".... :))))
süti beállítások módosítása