Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #166 - AZUL Hotel & Restaurant, Simony (SK)

Profi burgerezőket megszégyenítő ízorgia és mesteri tálalás!

2020. augusztus 26. - Csabi Konyhája

A múlt hétvégén volt szerencsénk végre egy fesztiválon zenélni Szlovákiában, ahova már előző este megérkeztünk és elfoglalva szállásunkat az AZUL Hotelben még gondoltuk eszünk-iszunk valamit, hiszen a recepción megnyugtattak, hogy hajnal 1-ig nyitva van az étterem. Ehhez képest szinte halálra sápadt szegény személyzet, amikor 21:30-kor megjelentünk és a kezdeti jól látható szívrohamot leküzdve kedvesen informáltak, hogy fél óra múlva zárnak. Na, nem is teketóriáztam sokat, gyorsan kértem is egy korsó helyi sört, az étlapot kinyitva pedig azonnal megakadt a szemem a burger szekción, a 3 opcióból pedig jó szokásom szerint maradtam a Bacon Burgernél.

dsc09045.JPG

Tovább

Egy falat Olaszország a Viharsarokban!

Egyedi pizza, piadina és panuozzo összeállítások az étlapon

Az év elején nyitotta meg kapuit a békéscsabai STOP Pizza, ami a már nagy sikerrel futó STOP Burger oldalhajtásaként indult hódító útjára először csak kiszállítós műfajban, ami tekintettel a vírushelyzetre, egy igencsak jó döntésnek bizonyult. Aztán a helyzet csillapodásával láttam, hogy már beülőssé bővült az egység, illetve egy jópofa kis terasszal is büszkélkedik a hely. Időközben az étlapon megjelent a piadina is, de én már a legutóbbi tesztelésem alkalmával is szemet vetettem a panuozzo névre hallgató ételcsoportra, így aztán értelemszerűen elég konkrét elképzelésekkel érkeztem a helyszínre, ami egyébként az igen forgalmas Kolozsvári utcából nyíló csendes, nyugis kis utcácskában található. A kiváló időre való tekintettel pedig nem is lehetett kérdés, hogy a kinti hangulatos kis teraszon foglaljak helyet.

dsc09021.JPG

Tovább

Tom Yum tekercs a Don Pepe augusztusi kínálatában

Három évvel ezelőtt csinált már pizzát az igen menő ázsiai Tom Yum leves alapján a Don Pepe, most pedig egyik kedvenc ételcsoportom, a tekercs esett áldozatául a fúziónak. Nagy reményekkel és egy pozitív élményben bízva rendeltem a békéscsabai étteremből.
Tortilla, tom yum ízesítésű, pirított zöldséges-csirkés rizses ragu sajttal besütve 2180.-

dsc08970.JPG

Tovább

Szereted a metalt? És az embertelenül erőset? Akkor ez a Te szószod!

Bemutatkozik a debreceni Total-Death Chili Szósz

Kun Attila jól ismert arc a hazai undergroundban, mivel nem csak, hogy aktív koncertlátogató, de jó ideje a HEADCRUSHER Underground Music Magazine szellemi atyja, illetve az online adások műsorvezetője is. Jó ideje ismerjük egymást, jóban vagyunk, és a zenei dolgokon túl hozzám hasonlóan nagy gasztronómiai kalandor Atis és már egy ideje mondta nekem, hogy egy saját chili szószon dolgozik, ami miután elkészült, nem kerülhetett el engem sem egy tiszteletpéldány a TOTAL-DEATH névre keresztelt szakanyagból, amit ezúton is köszönök szépen.

chili1_1.jpg

Tovább

Piros bogyós házi fagyi

Jól jön ilyenkor egy kis hűsítő finomság, ráadásul csak 3 hozzávalóból, könnyen elkészíthető

A Myprotein oldalán futottam bele az ötletet adó receptbe, és a mostani kánikulai forróságban gondoltam kipróbálom, főleg, hogy igazán pofonegyszerűnek tűnt a leírás alapján. Most szokásomtól eltérően lényegében szinte teljesen betartottam a leírtakat, a végeredmény tekintetében viszont azért több ponton is más tapasztalatokkal gazdagodtam...

dsc08991.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása