Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

SÁRRÉTI CHILIFARM - ínyenceknek, bátraknak, haladóknak

Minden ami chili, minden ami erős!

2017. február 11. - Csabi Konyhája

A Sárréti Chilifarm 2012-ben kezdte meg működését, én pedig a 2014-ben megrendezésre került első erősevő versenyen ismerkedtem meg velük a w35-ben, illetve Balogh Daninak (Revolucion) köszönhetően hamar kialakult a személyes jó viszony is a Bogár családdal, akiknek köszönhetjük a mára már igencsak impozáns kínálatot, amivel minden chili rajongó álma beteljesülhet. Jelen cikkben pedig gondoltam bemutatom nem csak magát a brandet, hanem néhány terméküket is, amiket az utóbbi időben kóstoltam tőlük.

dsc00516.JPG

Tovább

Burger Mustra #124 - Firpo Burger, Budapest

Ha egy hatalmas és finom burgerre vágysz, ami egyszerre modern és retro.

A Firpo Burger neve már ismerősen csengett számomra a látogatást megelőzően, hiszen olvastam is már róluk szóló cikket, illetve a nagy burger listám alatt is ajánlotta valaki, így aztán gyorsan előre is vettem a sorban, és ahogy legutóbb, úgy most is az Üllői út felé vettem az irányt, most ráadásul egy olyan részére, ahol kb. szőkőévente egyszer járok, ez pedig a Klinikák és a Nagyvárad tér közötti rész, az Orczy park mellett.

dsc01480.JPG

Tovább

Rakott zeller, ami majdnem rakott krumpli

Egy elég érdekes változata a rakott zellernek...

A tavalyi év vége felé csináltam már egy eléggé érdekes összeállítású rakott zellert és most is sikerült kitörni a megszokásból azt hiszem. Bár a végeredmény ezúttal nem lett annyira extrém, de azért panaszra még így sem volt okom a végén.

dsc01516.JPG

Tovább

Újabb zabálás a Középkori Parasztétteremben @ Párkány (SK)

Harmadjára is egy hibátlan élménnyel gazdagodtam.

Sok újdonságot nem tudok már írni a Középkori Parasztétterem kapcsán, hiszen korábban már kétszer (#1, #2) is megtapasztalhattam, hogy az ételek minősége, mennyisége és a hely hangulata is egy egészen elképesztő élménnyé állnak össze minden egyes látogatásom alkalmával. Esztergomról mindössze csak a hídon átsétálva, nagyon könnyen megközelíthető az étterem, ahol most a hétfő kora délutáni időpontban érkezésünkkor mi voltunk az egyetlen vendégek.

dsc01374.JPG

Tovább

ŰZZÜK EL A TELET #2 - Karfiolkrémleves füstölt cayenne-el

Egy igazi testet és lelket melengető leves.

Télvíz idején különösen jól tud esni egy igazán pikáns, ütős kis krémleves, én pedig a legjobb tudásomat latba vetve egy igazán extrém, mindent elsöprő erejű krémlevest alkottam, amiről talán elsőre meg sem mondaná a gyanútlan kóstoló, hogy karfiol az alapja.

dsc01496.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása