Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Házi hamburger

2013. február 18. - Csabi Konyhája
A hamburger a pizzához hasonlóan könnyen elkészíthető otthon is, ráadásul elég sokféleképpen lehet variálni az összetevőktől kezdve a zsemlén át a húspogácsáig mindent. Ugyan korábban már többször is csináltam jófajta háziburgert, ez az első alkalom, hogy megörökítésre is került a végeredmény.

Egy időben volt, hogy előre elkészített gyorsfagyasztott pogácsákkal dolgoztam, amik nem feltétlenül jelentenek rosszat, de egy jó kis saját készítésű húsnak nincsen párja. Ezúttal nem a szokásos erős, parasztos vonal került előtérben, hiszen a darált pulykahúshoz "csupán" apróra vágott vöröshagyma, valamint a vegetán, borson és fokhagyma granulátumon kívül majoranna és rozmaring került, amitől igazán pikáns lett a pogi. Zsemlének ezúttal a strandos időket megidéző édes bucit választottam, a húspogácsára pedig kígyóuborka szeleteket, paradicsomot, újhagymát és sajtot tettem. Mivel egy hamburger nekem csak a fél fogamra elég, így az egyiket majonézzel a másikat pedig ketchuppal bolondítottam el. Mindkettő nagyon finom lett!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr788577486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása