Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Ebéd Menü @ Jelen Bistro

2014. január 14. - Csabi Konyhája

Legutóbb egy nem éppen pompás steak élmény kapcsán írtam a Jelenről, ahol már korábban és azóta is többször jártam. Most azért éreztem úgy hogy megírom az élményeimet, mert kissé felhúztam magam és mindenképp szerettem volna mással is megosztani az élményeimet ezzel kapcsolatban. A Tom Kha Gai levesük ugyan még mindig tök jó, de amióta felfedeztem a Kis Parázst, labdába se rúghat ezen a fronton (sem) a Jelen. Most ismét egy munkahelyi értekezlet után kötöttünk itt ki, pedig én mondtam, hogy ne tegyük...


Igazából kevés olyan van, amit a menüről még ne próbáltam volna ki, így most rögtön be is kezdtem egy jó csülkös bablevessel, mondván, azzal nem hibázhatok. A leves egy picit sós volt, ami még annyira nem is lett volna baj, ha nem úgy ropog a fogam alatt a bab, mint a kavics. Ha pedig ez nem lett volna elég, a hozzáadott kis kenyér olyan száraz volt, hogy majdnem én szégyelltem magam. Komolyan nem értem, hogy egy étteremben hogyan lehet ilyen kenyeret komoly arccal felszolgálni. Akkor ennél már az is jobb lett volna, ha nincs kenyér.

Második fogásnak egy újnak tűnő fogást választottam (nem rémlik hogy régóta szerepelne a választékban), ami egy bagel volt, tölteléknek pedig hátszínt választottam hozzá. Sok jót olvastam már a bagelről, ami nemrég tört be hazánkba és állítólag a Közhelynél kell keresgélni ha az ember igazán le akarja magát sokkolni. Ugyan ránézésre ez is borzasztó guszta volt, azért a minőséggel itt is voltak gondok. Újdonsült steak mesterként most már végképp nagyon szőrösszívű vagyok steak fronton, így most sem voltam igazán elégedett, a "fánk" pedig csak tovább ráncolta a homlokomat. Én azért ennél valamivel frissebb ügyre számítottam, mert kb. egy 3 napos tesco fánknak van ilyen állaga emlékeim szerint.A zöldség oké volt, de ez nem igazán vigasztalt.

Ezek után a desszertben azért még nagyon bíztam. Egy jó sajttortával nem lehet melléfogni! Hárman is ezt kértük, érdekes módon valaki kétszer ekkora szeletet kapott, erre pedig még ránézni is rossz volt. Az íze ugyan remek volt, de így ebben a formájában ez az egész még viccnek is rossz volt. Nem mondom, éhes azért nem maradtam, de ez azért manapság már nem feltétlenül elég ahhoz, hogy jó emlékkel, jóízűen távozzon a vendég egy helyről.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr38577336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása