Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Tepsis bundás kenyér

2014. február 01. - Csabi Konyhája

A bundás kenyeret gondolom senkinek nem kell bemutatni, én speciel nagyon szeretem. Az igazsághoz mondjuk az is hozzátartozik, hogy még sosem csináltam, főleg mivel én mindig lefagyasztom a kenyeret és csak annyi van "szabadon", amennyit a következő 1-2 napban biztos megeszek, így nincs ideje megszáradni se. A bundás kenyeret pedig klasszikus értelemben száraz kenyérből szokás ugye csinálni. Viszont mivel kedvet kaptam hozzá, így egy pár nappal korábban, előre megfontolt szándékkal kint hagytam pár szelet kenyeret...


A csavar a történetben itt fog következni! Mivel nem szoktam olyan kajákat csinálni, amihez literszámra önteni kell az olajat (inkább sütőben sütöm a krumplit is), így a sütőben sült palacsinta óriási sikerén felbuzdulva úgy gondoltam, hogy elkészítem a bundás kenyér tepsis verzióját is. Kezdésként a kenyérszeleteket nagyságtól függően kb. 4 részre vágtam fel és egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe rendeztem őket jó szorosan. Négy tojást felvertem, 1 tk. ételízesítővel, frissen őrölt borssal és jó sok szárított medvehagymával fűszereztem, majd jöhetett egy nagy pohár tejföl, amivel szintén jól összekevertem, végül ízlés szerint gazdagon megszórtam reszelt sajttal, a kapott masszát pedig egyenletesen eloszlattam a kenyérkéken. Előmelegített sütőben, 200 fokon pirulásig sütöttem, ami nálam kb. 20-25 perc volt. Hát elmondani nem tudom mennyire finom lett, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!



A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr418577324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Névtelen 2014.07.22. 14:06:05

Ez biztosan nagyon finom, meg fogom csinálni.

csabillog 2014.07.22. 14:16:23

Hajrá! ;)

kira21 2014.12.15. 17:28:39

En is, koszi!!
süti beállítások módosítása