Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Baconös-zöldborsós csirkemáj

2014. február 18. - Csabi Konyhája

Nem mindig egyszerű bevezetőt írni egy-egy bejegyzésnek, főleg, ha nincs különösebb sztorija, apropója a receptnek. Főzni ugye nem árt időnként, ez a recept pedig már régóta be volt tárazva, egy kis változtatással pedig neki is estem a dolognak. Az elkészítés nehézségi foka nagyon alacsony, a végeredmény viszont ez esetben is egészen remek lett!


A hozzávalók bekészítését követően a 25 dkg kockázott bacont előbb maximális hőfokon fedő alatt egy pár percig pároltam, amíg zsírt nem eresztett, majd fedő nélkül szép pirosra sütöttem. Kiszedtem a serpenyőből és a megmaradt zsírban megdinszteltem egy fej apróra vágott vöröshagymát. Ezúttal csak frissen őrölt borssal fűszereztem a bacon miatt, majd hozzáadtam a viszonylag apróra vágott fél kilo csirkemájat. Ismét borsoztam, sűrű kevergetés mellett körülbelül 10 perc alatt el is készültem. Ekkor egy konzervnyi zöldborsót borítottam hozzá a leve nélkül, jól összeforgattam, majd jöhetett a bacon! Néhány perc alatt jól összeforrósítottam, majd a közben már elkészült egy bögrényi rizsből megágyaztam a tányérra és rászedtem a májat. Ezúttal semmi hivalkodó ízvilág nem kerekedett ki a dologból, viszont egyszerűen, gyorsan, jót és mégsem annyira tipikusat, egy picit különlegeset főztem! :) Friss kenyérrel, csemegeuborkával igazán laktató fogás született.



A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr208577308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása