Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Dining City Étterem Hét 2014 @ Vakvarjú Pest

2014. március 26. - Csabi Konyhája

Menetrendszerűen érkezett a Torkos Csütörtök után a Dining City Étterem Hét, aminek keretein belül a résztvevő éttermekben egy direkt erre az alkalomra összeállított háromfogásos menüt lehet elfogyasztani 3300 Ft-os egységáron. Az eddigi élményeim (#1, #2, #3) igen pozitívak voltak, így már igazából fel sem szokott merülni a csalódás veszélye. A lista böngészését követően egész hamar sikerült megtalálni a legszimpatikusabb versenyzőt, ami ez alkalommal a Vakvarjú étterem lett, annak is a pesti kiszolgáló egysége.



Van egy budai étterem is, illetve a Kopaszi gáton is képviselteti magát a "lánc", a pesti pedig a Paulay Ede utcában található, a rendkívül gazdag menüválasztékuk pedig már első olvasatra is több, mint ínycsiklandozó volt. Érkezésünket követően jó sokáig tartott mire minden egyes részletet sikerült kiismerni az egyébként rendkívül pozitív módon eklektikus belső kialakításból. Van itt minden: városmakett a plafonon, táblajátékok a falra rögzítve, emberszabású bábuk az emeleti karzaton, nagyon komoly az egész! Kezdésként egy hortobágyi húsos derelyét kértem házi tésztában, pikáns paprikamártással és falusi tejfellel. Nagy hortobágyi palacsinta kritikus vagyok és az igazat megvallva eddigi élményeim egy kivétellel nem hogy maximális megelégedéssel, de a legtöbbször még minimálissal se töltöttek el... Ez esetben a végeredmény mindenképp a pozitív oldalra billentette a mérleg nyelvét. Meg ugyan nem őrültem, de a mártás minden kétséget kizáróan nagyon jól el lett találva és úgy összességében valóban egy jó kis kezdése volt az ebédnek.
Szerencsére elég jól elosztották időben a fogások felszolgálását, így végül egy nagyon kellemes másfél órát töltöttünk el az étteremben. Az étlapot tanulmányozva, illetve az étterem történetével megismerkedve azt is megtudtam, hogy a vakvarjú a kenyérlángos népies elnevezése és hogy bizony elég komoly választékkal rendelkeznek az előbb említett csemegéből. Mondjuk az nem derült ki, hogy 1600 forintért mégis mit tudhat a kenyérlángos, de feltételezem, hogy nem a vásárokból megismert képeslap nagyságú egyedet szolgálják fel. A főételek közül már első ránézésre megakadt a szemem a BBQ Spare Ribsen, amihez kemencében sült cheddar sajtos héjas burgonya és ajváros salsa érkezett kísérőként. A látvány és az illatfelhő is igen meggyőzőnek bizonyult, szerencsére az ízekkel se volt semmi probléma. A hús nagyon könnyen leomlott a csontról, ízében és állagában pedig egész egyszerűen kiváló volt. A krumpli is rendben volt, én egyedül a salsával voltam picit gondban, mivel az igen jól eltalált pikáns ízesítésű oldalashoz nem igazán passzolt szerintem az ajvár semleges ízvilága. Egyszerűen nem kellett hozzá, mert csak kioltotta a fő ízt. De persze az élmény így is óriási volt és az adag is kellemesen telített az utolsó falatok végeztével.

Egész konkrétan a desszert már a kegyelemdöfés kategória volt. A „Rákóczy” túrós Varjú Mama sárgabarack lekvárjával is párját ritkította, tökéletes befejezése volt e remek lakomának. A nagy sokkról pedig még nem is ejtettem szót! Egészen hihetetlen módon a férfi mosdóban egy boxzsák van felszerelve amit egy kicsit meg is soroztam még a távozás előtt. Egészen váratlan, ugyanakkor rendkívül jópofa ötlet, amire aztán egészen biztos, hogy senki sem számít előzetesen. Összességében tehát ismét egy pozitív élménnyel gazdagodtam, és ha másért nem is, de egy jó kenyérlángosért biztos hogy vissza fogok még nézni valamikor a jövőben!

Budapest, VI. kerület, Paulay Ede utca 7.
Nyitva tartás: Hétfő – Vasárnap 11.00 – 24.00
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr178577282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása