Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #7

2014. május 26. - Csabi Konyhája

Ismét összegyűlt egy jó adag burger élmény, közte egy régóta kiszemelt exkluzív halas hely, kult státuszban tetszelgő éjjel-nappali talponálló, egy bónusz brigádos akció és egy visszatérés is egy év eleji új kedvenchez. A győztes egyértelműen a halburger lett ebből a négyesből, amit mindenkinek csak ajánlani tudok!



Régi kiszemeltem volt már a Bubba's Water Grill, akiknek működését nyitástól kezdve figyelemmel követem és a gusztábbnál gusztább fényképeikkel már teljesen őrületbe kergettek a facebook oldalukon. Aztán egy szép napsütéses vasárnap délután sikerült összehozni egy kanyart a Déli pályaudvar felé, ahol az aluljáróban található ez az igazán remek étkezde. Az egész design nagyon jópofa, én pedig gondolkodás nélkül be is kértem egy halburgert. Elég széles választékuk van házi szörpökből, bár jelen esetben pont elég hiányos volt a készlet, így végül egy szőlő szörpre mentem rá, ami egyébként nagyon szuper volt. Némi várakozást követően meg is érkezett a menü, ízléses kivitelben. A burgerhez járt némi sültkrumpli is egyébként, ami szerencsére nem a gagyi mirelit kategória volt. De mindez egészen mellékes, hiszen a burger egész egyszerűen mindent vitt. Korábban még nem ettem halburgert, de ez olyan szinten tökéletes volt, hogy sok marhahúsos társára is köröket ver. Kezdjük az egész egyszerűen hihetetlenül friss és légiesen könnyű bucival, amivel a vaskos húspogácsa szolid ízvilága, pompás állaga, valamint a szószok és a zöldségek tökéletes harmóniájával egész egyszerűen olyan ízorgiát eredményezett, ami párját ritkítja. Mindez pedig 1390 forintért, ami szeirntem ebben a kategóriában teljesen rendben van! Bubba's Water Grill, köszönöm az élményt, egész biztosan vissza fogok még térni!

 Krumpliburger @ Fanni Büfé, Budapest

A Flórián tér melletti Fanni Büfét minden bizonnyal sokan jól ismerik. Én magam is ettem már itt egyszer korábban egy görbe este alkalmával. A hely egyik legnagyobb fegyverténye, hogy éjjel nappali, ami azért ezen a környéken nem annyira természetes. Nemrég pedig a közelben járva kedvet kaptam, hogy felelevenítsem az emlékeket, így ismét kipróbáltam, hogy milyen is a sajtos krumpliburger (740.-). Kb. 1 perc után meg is kaptam, ami ugye előrevetítette a strandos vonalat, amit a Fanni képvisel. Az adag egészen elképesztő. A buci emeletesre lett vágva, a felső szektorban kapott helyet az egyébként egészen remek sültkrumpli és a reszelt sajt, alul pedig a vékonyka kis húspogácsa a sok zöldséggel. Az ilyenkor szokásos ketchup.mustár-majonéz trióból sajnos csak kívülre jutott, így az utolsó falatok már kissé kellemetlenül szárazak voltak. Amúgy nem volt vele komoly gond, de akkor ebben a kategóriában még mindig a Szentlélek téri hév megállós burger a legmenőbb.



Deluxe Star @ Monkey's Cafe & Bar, Budapest

A Dob utca Bazilika felőli végén található Monkey's-ról korábban még csak nem is hallottam, de egy csábító Bónusz Brigádos ajánlat egyből felkeltette az érdeklődésemet. Az akció értelmében 2 szabadon választható burger menüre lehetett lecsapni 2390 forintért. A bónuszban leírtaknak megfelelően előre bejelentkeztem telefonon, de igazából a szerda kora délutáni időpontban kb. csak mi voltunk ketten a komámmal, nem tudom, hogy egyébként mennyire szokott tele lenni a hely. Ránézésre nagyon szimpi egyébként az egész, galériával és hatalmas burger illatfelhővel. Elsőként leteszteltük a helyi sört, amitől nagyon falnak nem mentünk, de legalább fejfájást sem okozott másnap. Az étlapot böngészve végül mindketten deluxe start kértünk (2x90g húspogácsa, 2 cheddar, bacon, saláta, uborka, csemegeuborka, paradicsom, hagyma, ketchup, mustár, majonéz), amihez egy adag sültkrumpli is járt. Itt mindenképp kiemelném, hogy a személyzet abszolút 10/10, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak végig a hölgyek, így például külön ajánlásra a szezámmagos buci helyet házi bucival kaptuk a burgert. A krumpli sima mirelit volt és valahogy a burger se emelkedett a strandos szint fölé, ami azért az eredeti árát tekintve (1450.-) nem éppen pozitív. Rossznak semmiképp se nevezném, hiszen rendben volt az összeállítás és még éhes se maradtam, csak valahogy semmi extra élményt nem nyújtott. Viszont a hely szellemét és a szuper kiszolgálást figyelembevéve végülis egy pozitív élmény volt az egész.



Burg és Burger @ Kandalló Kézműves Pub, Budapest

Év elején nagy rajongás közepette sikerült már letesztelnem a Kandalló házi specialitását, amit követően ez alkalommal egy meccsnézés apropójából sikerült újra útba ejteni a helyet. A kézműves sörök kortyolgatása mellé pedig a Burg és Burger névre keresztelt 2 minihamburgerből álló fogást rendeltem be. Mindkettő kis édes buciban 10-10 dekás húspogácsa, némi zöldség és cheddar sajt kapott helyet. A Kandalló burger ízorgiájához képest ez a maga nemes egyszerűségével is hódítani tudott, valamint mennyiségre is bőven optimális volt. Ennél többet igazából nem is nagyon lehetne írni róla, a csalódás lehetősége még csak fel sem merült előzetesen. Persze ha valaki megkérdezne, nyilván a Kandalló burgert ajánlanám továbbra is, de azért a teljesség kedvéért legközelebb kipróbálom a negyedkilós duplasajtos burgert is, a nemrég megnyitott Kandalló Kertről már nem is beszélve!





Burger Mustra #1 [Magic Burger, Retro Amerika Étterem (Pécs), ...]
Burger Mustra #2 [Zöld Pardon, Kaja.hu, ...]
Burger Mustra #3 [Bodega, Burger House, Belfrit, ...]
Burger Mustra #4 [W35, Kandalló, Bajor Söröző] 
Burger Mustra #5 [Pig37, Burger House, Attaboy!, Roni]
Burger Mustra #6 [Véndiófa, Rendelő, Hamburger Bár, Speed]

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr918577262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása