Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Gyorsan, finomat, hús nélkül: Chilis babos, kukoricás gomba

2014. augusztus 17. - Csabi Konyhája

Az alábbiakban ismét egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomság kerül bemutatásra, ami ráadásul egy húsmentes, ám mégis laktató étel. Ahogy az mostanában lenni szokott, nagy időhiány közepette kellett gyorsan összedobnom valamit és mivel a hűtőben már egy jó ideje arra várt két tálkányi gomba, hogy felhasználjam, így mindenképp kezdeni akartam vele valamit. Szemrevételeztem a konyhaszekrény rejtett tartalékait, és végül egy igazi mindent bele fogás született...





Nem meglepő módon 2 fej apróra kockázott vöröshagyma üvegesre pirításával kezdődött minden. (Előtte egy kanálnyi libazsírt olvasztottam fel, amit persze nyugodtan lehet helyettesíteni olajjal is.) 2tk ételízesítő és jó sok frissen őrölt bors került még rá, majd jöhetett a viszonylag nagyobb darabokra vágott gomba. Ekkor adtam hozzá három gerezd reszelt fokhagymát is majd fedő alatt kb. 10 percig pároltam az összetevőket. A későbbiekben még 1-1 konzerv kukoricát és chilis babot is beleöntöttem a fazékba, ez utóbbiból egy kis levet amúgy még korábban a gomba alá is öntöttem. Szóval ilyen 10 perc után a konzervek tartalma is hozzáadásra került, majd 1-1 tk. majorannával és zsályával is ízesítettem a végeredményt. Az összeforralás után már csak 1-2 percig rotyogtattam a művet, majd néhány szelet friss kenyér társaságában jóízűen falatoztam. Kellemesen csípős, pikáns végeredmény született, pillanatok alatt.



A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr888577238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása