Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Tabasco szakmai burger est

2014. november 14. - Csabi Konyhája

Minden azzal kezdődött, hogy Jancsa János burgerpápától (Burger Blog) - akivel a W35 erősevő versenyén ismerkedtem meg személyesen is - kaptam egy szívélyes meghívást egy a Tabasco hazai népszerűsítésére tartandó szakmai burger estre. Természetesen gondolkodás nélkül igent mondtam a meghívásra és nagyon nagy megtiszteltetésként éltem meg az egészet. Azt egyébként tudni kell rólam, hogy nagyon régóta lelkes Tabasco rajongó vagyok, szóval megkettőzött lelkesedéssel vártam a szerda estét, amikor is a GastroArt – Electrolux Élménykonyha felé vehettem az irányt.

A bejáratnál Jani üdvözölt és rögtön be is mutatott a Tabasco hazai képviseletének, akikkel hamar izgalmas csevegésbe kezdtem. Számomra például meglepetésként ért, hogy idehaza még csak most hozzák be a habaneroval megspékelt verziót (ami 2x olyan csípős, mint az alap típus), amit én annak idején rendszeresen és a lehető legnagyobb megelégedéssel fogyasztottan Angliában töltött éveim alatt. Közben egy kedves úriember lelkesen kínált finom italokkal, illetve hamar kialakult a kis asztaltársaságunk a Gasztro Akrobata és a Mit ettem ma főhőseivel közösen, kicsit később pedig a Magic Burger atyja, Peti is csatlakozott hozzánk, akivel szintén elég sok és érdekes eszmecserét folytattam az este során. A W35-ből jól ismert Dani érkezésével pedig végképp egyfajta családias jelleget öltött az egész. Amúgy kb. ilyen 25-en lehettünk összesen. Egy rövid beköszönő beszéd után Gary, a Tabasco nemzetközi hálózatának séfje tartott egy rendkívül informatív és érdekes előadást magáról a paprikáról, annak termesztéséről és az egész folyamatról, míg a kis üvegcsébe belekerül az elixír.

Egy kisebb szünetet követően pedig szép sorban elkezdte csinálni a burgereket. Az eredetileg 6 verzióból végül 5 különböző összeállítást mutatott be, ezzel párhuzamosan egy másik pulton beindult a tömegtermelés is, amiből persze mindenki kapott kóstolót. Elsőként egy rendkívül egyszerű burger készült, egy sajtos-baconös darab, felül BBQ szósszal és speckó hagymával, alul pedig ketchuppal, természetesen majd' minden összetevő megbolondítva egy kis tabascoval. Salátát is kaptunk, amibe szintén került a szószból, sokan egy kicsit túl ecetesnek találták, nekem amúgy pont tetszett a kompozíció. Ahogy maga a burger is, persze! Azt még tudni érdemes, hogy W35-ös zsemlét, és a Fővám téri vásárcsarnokból, a Mészár Steaktől vásárolt hússal dolgoztak. A tesco-s lapkasajtért mondjuk egy kicsit kár volt, de szerencsére ez volt az este során az egyetlen "baj"! :)





A második körben elkészített burger különlegességét a majonézes bacon adta, amit előzetesen magában is meg lehetett kóstolni. Nagyon jó kis cucc ez!


Aztán előkerült a habanero tabasco is, a húsra pedig ementáli sajt került. Igen, ez volt a nekem való erőfaktor! Az elkészült mű Habanero Hero fantázianéven futott.

A Buffallo Chicken elnevezésű mű eléggé megosztotta a népet, hiszen ebben a burgerben csupán fűszeres csirkemell kapott helyet, kéksajttal és majonézes tabascoval, paradicsommal és salátával megfejelve a tető, az alja pedig ketchuppal megkenve. Egyébként egy elég ízletes összeállítás lett, az már más kérdés, hogy ki mennyire fogadja ezt el "igazi" hamburgernek.

A végére maradt a totális katarzis. Egyrészt mi már ekkor is elég szépen tele voltunk (többek között ezért se készült el végül a hatodik burger), köszönhetően a folyamatos, önfeláldozó repetázásunknak, másrészt pedig ez lett a legkomolyabb összeállítás. Karamellizált lilahagyma került a hús alá, felülre pedig tabascos sörtésztával készült hagymakarika, tabascos tartármártás, saláta, paradicsom. Na ez tényleg ütött!


Ha pedig még ez se lett volna elég, jött a kegyelemdöfés egy desszert képében. Mert hát még desszertbe is lehet használni tabascot! Gondoltátok volna? A kis pohárka aljára keksz került, majd erre jött a toffee, banán és végül a kávélikőrös, tabascos tejszínhab. Légiesen könnyed és nagyon finom volt az egész, a tabasco pedig igazából az utolsó falatok után éreztette hatását, de tényleg csak nagyon finoman. Nagyon jól el lett találva az egész!

Távozáskor pedig még egy szeretetcsomag is járt mindenkinek egy jópofa tabascos vödörben, benne természetesen néhány üvegcse elixír és eredeti tabasco magok, így akár itthon el is kezdhetem a saját kis tabasco manufaktúrámat, haha! Összességében tehát fantasztikusan éreztem magam! Sokat és finomakat ettem, sok érdekességet láttam/hallottam miközben egy nagyon jó társaságban nagyon jóízűeket beszélgettem. Köszönöm még egyszer Jancsa Janinak a lehetőséget és persze a Tabasconak ezt nagyon patent kis rendezvényt, a hazai térhódításukhoz pedig sok sikert kívánok! Továbbra is kövessétek nyomon a facebookos posztokat a témában, hiszen van még hátra néhány érdekes poszt és nyereményjáték a témában!



A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr998577202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása