Ez a recept ismételten az egyszerű de mégis nagyszerű ételek sorát gyarapítja. Korábban alkottam már valami hasonlót rakott kategóriában, de ez azért most mégis valahogy más lett. Úgy olaszos, hogy közben mégis magyaros, egy kis leheletnyi franciás csavarral. Még az év végi ünnepek alkalmával töltöttem fel megint a készletet egy komolyabb adag csabai házikolbásszal, így aztán adta magát, hogy újra valami igazán ütős kaját összedobjak, aminek főszereplője egy jó kis hazai.
Közben kifőztem egy csomag (500g) rigatoni romani tésztát (de persze bármilyen más tészta is alkalmazható), és előbb a szószba visszatettem a kolbász/szalonna kombót, fűszereztem egy kis bazsalikommal, majd néhány percnyi együtt rotyogást követően jó alaposan összeforgattam a tésztával, végezetül pedig 35dkg reszelt trappista sajttal is még jól összekutyultam. Valami egészen elképesztően komoly végeredmény született! A fűszerek elegye nagyon jól passzolt a kolbász csípősségéhez, miközben a füstölt szalonnával való találkozások is teljesen új dimenziókat nyitottak, és közben a jó sok sajt csak nyúlt és nyúlt... Tálaláskor még 1-2 csipetnyi bazsalikommal is megspékeltem még ezt az ínycsiklandozóan finom kis tésztacsodát. (5 adag)