Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Spenótos palacsinta baconnel, sütőben sütve

2015. május 11. - Csabi Konyhája

Ahogy arra már a múltkori nagy sikerű spenótos palacsintánál utaltam, már akkor megszületett a nagy ötlet a fejemben, hogy ezt a spenótos palacsintát az egész egyszerűen elsöprő sikerű sütőben sütött almás palacsintával fogom keresztezni, mármint az elkészítés módját tekintve. Megmondom őszintén, azért egy picit tartottam a dologtól elsőre, és elkövettem azt a hibát, hogy kissé sietősen akartam levezényelni a dolgokat, így igazából a néhány nappal bekövetkező második nekifutás érte el a kívánt hatást igazán...

A tészta állaga rendkívül sarkallatos kérdés. Én első körben nem igazán vettem figyelembe még a hozzáadott spenótot, így aztán lépésről lépésre lemásoltam az almás palacsinta tésztájának a receptjét, természetesen cukor nélkül és egy picit túl híg lett az egész. Ezen a második körben már finomítottam, így tehát a következők hozzáadásával értem el a megfelelő állagot: 40dkg liszt, 3 tojás, 1tk sütőpor, 1 csomag fagyasztott spenótpüré felengedve, só, frissen őrölt bors, egy negyed szerecsendió frissen reszelve, 2 gerezd fokhagyma szintén reszelve. Mindehhez pedig mindössze egy bögre (3dl) tejet és fél deci szénsavas ásványvizet öntöttem csupán. Elég jól sikerült csomómentesre kevernem, de azért biztos ami biztos, rámentem még botmixerrel is. :)


Igazából egyfajta sütemény tészta alaphoz hasonlított leginkább a tészta állaga, sűrű, nyúlós volt a tészta, amit egy kivajazott tepsibe öntöttem. A tetejére bacon szeleteket helyeztem el, majd 15 dkg reszelt füstölt sajttal borítottam be az egészet. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt készre sütöttem. Első körben kihagytam a bacont, akkor a sajt egy picit jobban beleolvadt a tésztába, jó volt úgy is, de nekem igazából ez a baconös verzió nyerte el leginkább a tetszésemet! (6 adag)


A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr728577058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása