Ha nyár, akkor kukorica. Micsoda élmény amikor hatalmasakat harapva egy cső indokolatlanul megsózott gőzölgő kukoricába és tele lesz az ember foga a szemekkel, nem igaz?! De a nyári grillpartikhoz is remekül passzol egy kis grillezett kukorica. Ezúttal az igazat megvallva az általam igencsak favorizált lapcsánka lett egy kicsit továbbgondolva, a végeredmény pedig köretként, de akár egytálételként is megállja a helyét.
Jól felforrósított serpenyőben, némi olajon készre sütöttem a kis lepénykéket. Én ilyen másfél evőkanálnyi adagokat halmoztam a serpenyőbe és közepes hőfokon 6-6 percig sütöttem mindkét oldalát. Egy nagy pohár tejfölben elkevertem két gerezd lereszelt fokhagymát, amit aztán a lepényekre csurgattam. Nagyon finom, lágy, ugyanakkor mégis laktató finomság született. Engem 4db ilyen lepényke elég jól eltelített. (3 adag)