Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #94 - Pántlika, Budapest

Burger a Városliget szélén.

2016. április 23. - Csabi Konyhája

A Városliget szélén, a Pecsával szemben található Pántlika is régóta arra várt a listámon, hogy kipipáljam végre, hiszen a tavalyi Hamburger Day-en ugyan már volt szerencsém kipróbálni egy burgerüket, de akkor eléggé felemás élményekkel gazdagodtam és semmiképp se akartam kihagyni az eredeti helyen történő újrázást. Így a jó idő beköszöntével gyorsan útba is ejtettem egy barátommal közösen, főleg mivel épp a szomszédos Dürer Kertben stúdióztunk és a munka végeztével gondoltuk, hogy jól fog esni egy jó sör mellett letesztelni a burgerfelhozatalt is egyúttal!

dsc06769.JPG

Péntek délután lévén már igen emberes tömeg foglalt helyet az egyébként nagyon szimpatikus placcon. Gyors étlap mustra után a San Pedro Burger mellett döntöttem, ami a következőkből állt össze: 15dkg marhahúspogácsa, saláta, paradicsom, édeshagyma, Pántlika szósz, cheddar, bacon, jalapeno, tojás, chipotlés majonéz, mézes-wasabis mustár. Ejha, ez így elég jól hangzott már első olvasatra is. Mivel borzasztó éhes voltam, így menüben kértem, az 1490 forintos eredeti összeg így 1990-re emelkedett és hasábburgonyával és coleslaw salátával lett megfejelve a burger.

 

Kissé gyanúsan hamar elkészült a mű, hiszen bőven 10 perc alatt már hallottam a nevemet, ahogy a pult mögül kiáltják, miszerint kész a menü! Ránézésre és mennyiségre is igen erős volt az első benyomás. A krumpli alap mirelit kategória, de nincs vele gond, bár túl nagy élményt nem okozott, ahogy a káposztasaláta sem.

dsc06771.JPG

Na de nézzük akkor a hambit! A ciabatta egészen kiválóan teljesít, mondhatni az egyik, ha nem a legjobb volt, amihez burger esetében eddig szerencsém volt. Nem hasította szét a szájpadlásom, mint a legtöbb, ellenben rendkívül puha volt, viszont mégis masszív keretet biztosított a két fél közé pakolt jóságnak. A hús viszont sajnos totálra lett sütve és ízvilágban sem adott sokat, és a bacon sem volt annyira erőteljesen jelen, mint azt vártam volna, a jalapeno viszont hozta az ilyenkor szokásos kötelező pluszt és a szószok is a pozitív oldalt erősítették, hiszen igencsak sok került a burgerbe és igazi ízorgiává álltak össze a számban.

dsc06772.JPG

dsc06774.JPG

Mindent összevetve egy korrekt, még ha nem is meghatározó élményben részesültem. A mennyiség eléggé rendben volt, viszont az ízvilág nem okozott katarzist. A helyszín és a környezet amúgy csillagos ötös, tényleg nagyon hangulatos ide kiülni, az étlapon pedig az egyébként elég sokszínű burgerválaszték mellett még pulled pork szendvicsek is helyet kaptak. Ha a jó időben egy hangulatos kiülős helyre vágytok, akkor mindenképp érdemes lehet egy próbát tenni a Pántlikával.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr578651958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása