Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Álmaink lángosa Szentendrén!

Egy szűk kis sikátorban igazi lángos mennyország található.

2016. október 07. - Csabi Konyhája

Korábban már írtam párszor szentendrei kirándulásaimról és gasztro kalandozásaimról, lángos fronton például kétszer is ódákat zengtem már a Fantázia Lángosról, viszont jól tudtam, hogy a Fő tér mellett egy szűk kis sikátorban is található egy lángosozó, amiről sok jót hallottam/olvastam már korábban. Így aztán legutóbbi szentendrei kiruccanásom alkalmával sort is kerítettem arra, hogy leteszteljem az Álom Lángos Bt kínálatát.

dsc08404.JPG

A szűk kis sikátoron végigsétálva kicsit kinyílik a tér, és ott található a sütöde, mellette pedig még pad és asztal is van, de talponálló könyöklőnél is falatozhatnak a bátrabbak. A kínálat a megszokott sajtos/tejfölös kombón kívül még ketchuppal is variál, illetve természetesen a töltött verziók is helyet kaptak az étlapon, amiről nekem egyből a káposztás (600.-) ragadta meg a figyelmem, hiszen egyik nagy gyerekkori kedvencem, így aztán be is kértem egyből. A kiszolgálás egyébként kedves, gördülékeny és természetesen frissen sülnek a lángosok, de a várakozási idő így is eléggé minimális volt.

Nagyon jól nézett ki és nem is csucsogott az olajban a lángos, némi várakozást követően pedig beleharapva jelentkezett a teljes katarzis is. A lehető legjobb állagú a tészta, könnyed, puha, finom, egy igazi álom, és a töltelék, jelen esetben a káposzta is kellő mennyiségben került betöltésre miközben az ízvilágra sem lehet panasz, jó erőteljes borsozást kapott, ahogy azt kell. Az elfogyasztást követően kellemesen tele is lettem és szívem szerint kipróbáltam volna valamelyik alapabb verziót is, annyira finom volt, viszont mivel maximálisan jóllaktam, így ez majd csak legközelebb valósulhat meg. Mindent összevetve tehát kijelenthető, hogy megtaláltam a legjobb lángosozók egyikét, amit nyugodt szívvel, bármilyen körülmények között csak ajánlani tudok mindenkinek! Tegyetek próbát Ti is!

dsc08405.JPG

dsc08409.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8611778383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2016.10.09. 16:45:40

Mit jelent, hogy "be is kérted"?

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2016.10.09. 17:43:07

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: én a "berendeltem" helyett szoktam alkalmanként használni, jelen esetben "be is rendeltem egyből", vagy még szofisztikáltabban "le is adtam a rendelésemet egyből"

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2016.10.11. 15:35:54

@Csabi Konyhája: a be igekötő indokolatlan használata tipikusan a suttyó magyar fiatalok körében terjedt el, teljesen érthetetlen módon. Jó a blogod, de kérlek, kicsit figyelj erre!

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2016.10.11. 16:22:45

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Okés, köszi szépen az észrevételt, figyelek rá! :) Szeretek néha hülye/vicces szavakat használni, de persze az igényesség mindig fontos számomra. Köszi még egyszer!
süti beállítások módosítása