Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Töltött lángosok és betyár batyu a Lacipecsenyétől

Egy igazi magyaros kiszállítós hely brutális húsközpontú étlappal

2016. október 13. - Csabi Konyhája

Már egy jó ideje szemeztem a Lacipecsenyével, egész konkrétan régebben tök sok szórólapjukba belefutottam időről időre és megragadta a figyelmemet a rajta látható guszta kajákról készült képek. Aztán most kétszer is úgy alakult munkaidőben, hogy nem készültem ebéddel, így rendelésre adtam a fejem. Kiszállítás V-IX és XI kerület bizonyos részeire, a minimális rendelés pedig 1100 Ft, így ennek tudatában kezdtem neki az étlap mustrának.

dsc00005.JPG

Azt már a legelején leszögezhetjük, hogy (már csak a nevéből adódóan is) nem éppen meglepő módon erősen húsközpontú a kínálat, a különböző frissensültektől kezdve az igazi disznótoros ételeken át vannak itt még levesek, tálak, főzelékek, de kenyérlángos is. Én most a legutóbbi lángosozáson felbuzdulva a töltött lángosra mentem rá, aminek darabja 650 Ft, így kettőt is rendeltem a minimális összeg elérése miatt, egy füstölt kolbászosat és egy füstölt sajtosat. 50 perccel a rendelés leadását követően érkezett meg az étel, szokásos műanyag kis tálkában. Jó kezdés, hogy még meleg volt mindkét lángos, és elég jó állagúnak is tűnt a dolog, félbevágva pedig tovább gyűltek a plusz pontok, hiszen a sajt kellő mennyiségűnek bizonyult és úgy nyúlt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, a kolbászosból pedig csak úgy ömlött a gyönyörű piros kolbászzsír. Igazából a tésztába se nagyon tudnék belekötni, bár a legutóbbi, szentendreinek nem ért közelébe zsenialitás tekintetében, viszont a sajt és a kolbász is nagyon jól teljesített és a két lángost elfogyasztva bizony jó időre búcsút inthettem az éhségérzetnek.

A következő alkalommal a betyár batyu szúrt szemet, kár, hogy az amúgyis eléggé zilált honlapon erről pont nincs fénykép, és a választható szósz kapcsán se lehet végigolvasni, hogy mi is a teendő, én mégis úgy éreztem, hogy ezt kell most kipróbálnom. A csülkös mellett tettem le a voksom, a leírásból pedig csupán annyi derült ki előzetesen, hogy "csülök, hasáb buri, saláta, öntet", mindez pedig 1450 forintért. Öntetnek házi csípős szószt kértem, amit a rendelés leadásakor hozzászámított a rendszer ugyan a végösszeghez, viszont a végén nem kellett kifizetni. Abban mondjuk nem voltam teljesen biztos a csomag kinyitását követően, hogy alapból egy vagy kettő öntet jár, mindenesetre nekem itt most kettő érkezett. A betyár batyu egyébként egy hatalmas gyros pitában, haha, de szerencsére abszolút a jobbik fajtából. Kicsit meglepett, hogy a krumpli nem külön kapott helyet, hanem a pitébe gyömöszölték be. A szószt előbb a pitával kezdtem mártogatni és bizony ez egy igencsak kiváló ízű és pont megfelelő erősségű ügy, jár is érte ismételten a dicsérő szó. Végül beleöntöttem az egészet inkább a batyuba és úgy falatoztam tovább. A csülök elég apróra volt vágva, kicsit el is tűnt, de amikor találkoztam vele, akkor kellemes ízű és vajpuha állagú volt, az igazat megvallva pedig egy igencsak ütős étkezést biztosított ez a kis tatyó, ismételten hosszú időre maga alá gyűrt a jóllakottság érzete. Mondjuk kicsit több hús és kevesebb krumpli előnyére vált volna a dolognak, de azért így is jól teljesített a batyu.

Összességében tehát abszolút pozitív élményként könyvelhettem el mindkét rendelésemet, és legközelebb szerintem ki fogok próbálni valami komolyabb fogást is, mert hát bizony van elég sok csábító étel a nem éppen szolid kis étlapon!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8111789381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása