Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Végre egy állandó helyen lehet zabálni a főváros legjobb pulled pork szendvicsét!

A bulinegyed kellős közepén vert sátrat a Zabáljcsak legénysége.

2016. november 08. - Csabi Konyhája

Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt ismertem és szerettem meg a Zabáljcsak kocsiját és fenséges kínálatát egy Főzdefeszt alkalmával. A második találkozásra idén nyárig kellett várnom, akkor a Hamburger Daysnek köszönhetően volt szerencsém életem legfinomabb pulled pork szendvicséhez, immáron második alkalommal. Ekkor már kezdett engem is egyre jobban foglalkoztatni a kérdés, hogy ha valami ennyire jó, vajon meddig kell még arra várni, hogy egy fix helyen is lehessen élvezni a tépett husi mámorító élményét egy rendkívül szexi szendvics képében? A válasz nemrégiben megérkezett, végre nem "csak" a fesztiválokon, hanem az újonnan nyílt gasztro gócpontban, a Gozsdu udvar mellett, a Holló utcában gyökeret eresztő Raqlap Gasztro & Street Bar sátrában most már bárki bármikor (vasárnap és hétfő kivételével) szendvicsezhet egy jót!

dsc00287.JPG

Természetesen én se hagyhattam ki a zabálást az új helyen, hiszen a kínálatban szereplő négy szendvicsből még kettő mindig arra várt, hogy jól felfaljam, ráadásul nagy örömömre szolgált az a tény is előzetesen, miszerint régi békés megyei jóbarátom, Roy is csatlakozott  a duóhoz, azaz Takihoz és Barnához. A sátrat egyelőre nem annyira teljesen egyértelmű megtalálni, de azért nem is egy embert próbáló feladat, igazság szerint ha a Zinges kocsi megvan, akkor már jó helyen járunk, hiszen mellette/mögötte található az objektum. A sátron belül még a Kolbice, a Szifon és a Töltött Kűrtös is képviselteti magát, ez utóbbiért egyébként minél előbb vissza is akarok majd térni...

Na de akkor térjünk is vissza szépen a Zabáljcsakhoz! A Deluxe és az Onion után most a Hot & Spicy-ra mentem rá (1700.-), ami egy nem túl komoly, de enyhe kis megfázásos állapotomban a lehető legtökéletesebb választásnak bizonyult. A ciabatta minden egyes alkalommal újra és újra elvarázsol, mesteri darab. Tökéletesen friss, ugyanakkor jól egyben lehet tartani végig és a lehető legoptimálisabb mértékben lett megpirítva. Az alja a szokásos fokhagymás tejföllel megkenve, erre lett halmozva a mennyei husi, ami még mindig a legjobb a műfajban. Szinte elolvad az ember szájában, de közben mégsem éreztem azt, mintha pépet ennék, szóval tényleg a lehető legtökéletesebb állagú. Ízre szintén kiváló. Van itt még házi csípős BBQ szósz, ami a savanyított magyar chilivel együtt a kötelező kis csípősségért felelt, miközben a kovászos uborka megint csak kiválóan passzolt az összeállításhoz. A szendvics felét elfogyasztva döntöttem úgy, hogy oké, kiélveztem a szendó alap adottságait, itt az ideje kicsit felhozni az én szintemre a csípősséget. Nem vagyok híve az agyatlan erőfitogtatásnak, szeretem, ha még maradnak ízek, így aztán ésszel csepegtettem a Danka Chili egyik kiváló termékéből, a Yellow szószból. A teljes termékcsalád megtalálható és akár meg is vásárolható egyébként a kocsinál és nyugodtan lehet kérni a szendvicsbe is bármelyikből. Kétségem se volt afelől, hogy egy újabb kiváló gasztro élményben lesz részem, ez meg is történt. Úgyhogy én mindenkit csak biztatni tudok, hogy ha kíváncsiak vagytok, milyen egy igazán ütős pulled pork szendvics, vagy éppenséggel a fesztiválok alkalmával Ti is megkedveltétek már ezeket a remekműveket, akkor irány a Raqlap!

dsc00290.JPG

dsc00291.JPG

Péntektől ráadásul tematikus sorozatot is indítanak a srácok Kacsapéntek néven, a főszereplő DuckDeluxe igencsak ígéretesnek hangzik, a képek alapján pedig nagyon jól is mutat. Én most sajnos nem tudok ott lenni, de majd egy másik alkalommal egész biztosan visszanézek egy kis kacsázásra!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8511928053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása