Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Gasztroorgazmikus élményt nyújtó új kürtőskalács burgerek a Hoppácska kínálatában!

Csak ezen a héten lehet kipróbálni ezeket a mennyei alkotásokat.

2017. május 03. - Csabi Konyhája

Alig fél éve, hogy megismerkedtem a Hoppácska barátságos kis üzletével a Ráday utcában és azonnal megrögzött rajongóvá váltam. A mindig vidám hangulat, a hihetetlenül közvetlen kiszolgálás és az extravagáns ételek rendkívül magas minősége együtt egy felejthetetlen élménnyé álltak össze minden egyes látogatásom alkalmával és idén év elején nagyot robbantott a kürtősburger is, amit a drága vendégek általános nyomásának engedve nem is nagyon tudtak sokáig levenni az étlapról. Most pedig amikor megtudtam, hogy ezen a héten három spéci kürtőskalács burgerrel is készülnek a srácok, tudtam jól, hogy ezt nem hagyhatom ki!

dsc02596.JPG

Mivel mindet ki akartam próbálni, így egyértelmű volt, hogy most először kicsi kaláccsal kérem az összeállításokat. A sertéssel kezdtem, ami spéci mustárszósszal, lyoni hagymával, sörös-szalonnás káposztával, cheddar sajttal és ha minden igaz néhány vékony szelet almával támad és már ránézésre is egy borzasztó erős képet mutat. A hús egészen elképesztően tökéletes ízre és állagra egyaránt, sertésből én ilyen jó húspogácsát sose ettem még korábban. Félelmetesen jól illett hozzá az egészen mesteri káposzta, ahogy a legfelül helyet foglaló hagyma is, a bajoros életérzésre pedig az egész ízvilágot uraló mustáros ízvilág tette fele a koronát.

dsc02585.JPG

dsc02586.JPG

Mivel azért 3 burger kicsit sok lett volna, így a csirkéset kalács nélkül kértem (így aztán a képek se lettek a legjobbak, bocsánat) és legalább gluténérzékeny párom is tudott egy jóízűt falatozni, de azért persze én is belekóstoltam, ki nem hagytam volna! Friss salsával, aioli szósszal, a tetején pedig cheddar sajttal lett felszerelve a mesébe illően puha, omlós csirkehusi, aminek ízesítését annyira jól eltalálták, hogy teljesen olyan érzésem volt, mintha valami kertipartin készült volna a hús. Kellemesen pikáns ízvilág, a zöldségeknek és a salsának köszönhetően pedig kapott egy iszonyatosan üdítő, friss felhangot az egész. Nem szoktam csirkehústól ekkora mattot kapni, de itt most konkrétan az államat kerestem a földön az első falatok után.

dsc02588.JPG

dsc02589.JPG

És akkor még hátra volt a nagyágyú, a továbbfejlesztett marhahúsos burger, ami jelen esetben a Juicy Lucy mintájára két húspogácsa közé került cheddar sajttal, karamellizált lilahagymával és kéksajt szósszal adta meg a végső kegyelemdöfést. Azt remélem mondanom sem kell, hogy normálisan megenni teljességgel lehetetlen, és bár iszonyatosan gazdagon meg lett töltve a kalács, szinte pillanatok alatt pusztítottam el az egészet. Külön kiemelném, hogy valahogy ezek a kisebb kalácsok mintha jobban működnének nagyobb társaiknál, sokkal könnyedebbnek éreztem és hát a hús... életem top5 hamburgerhúsa, az már egyszer biztos. Ízre, állagra ennél kívánni sem lehetne jobbat és annyira tocsog a lucsokban az egész, hogy kéjes vigyorral fogyasztottam el az egészet. Persze nem éppen szakáll/bajusz kompatibilis a dolog, de egy cseppet sem érdekelt, haha, teljesen átadtam magam a totális katarzisnak. A lilahagyma és a sajtszósz is kiváló társnak bizonyult a husihoz és a kápisali is a legjobbak táborát erősítette, de természetesen a hús a legfőbb húzóerő ebben az összeállításban, az összhatást pedig szavakkal leírni tényleg lehetetlen.

dsc02590.JPG

dsc02592.JPG

Gasztro katarzis a köbön, amit itt átéltem, és már szinte félek, hogy legközelebb mivel fognak előrukkolni a srácok. Nincs mit ragozni, durván 10/10 mind a három összeállítás, én pedig csak biztatni tudok mindenkit, hogy ezt ne hagyjátok ki, ha valami igazán extrém ízélményre vágytok! Az árak tekintetében a csirkés maradt 990/1990 (normál/extra nagy), a sertés 1290/2290, az extra marhás pedig 1490/2490-es áron kapható csak ezen a héten!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8312475469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása