Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Mennyei hekk a Rómain, ami ráadásul gluténmentes is!

A Kócsag Bisztró és Söröző ráadásul zavarba ejtően gazdag választékkal rendelkezik kézműves sörökből is.

2017. július 24. - Csabi Konyhája

Két évvel ezelőtt fedeztem fel a Római-parton a Kócsagot, ahol egy remek hekk élmény után egy Bónusz Brigádos ajánlatnak köszönhetően egy érdekes csirkemájas hamburgert is kóstoltam, miközben a már akkor is igen impozáns kézműves sörválasztékukból is élvezettel kortyolgattam. Aztán most az utóbbi időben a Római parton sétálgatva mindig szemet szúrt, hogy nagy betűkkel hirdetik: GLUTÉNMENTES HEKK! Na több se kellett, egyik kora este gluténérzékeny párommal utánajártunk a dolognak!

dsc03334.JPG

dsc03330.JPGA hely továbbra is rendkívül hangulatos és nagyon kényelmes a kinti leülős opciók mindegyike, miközben a felszolgálás mindvégig nagyon patent volt. A sörválaszték azóta minimum megduplázódott, de hát ez legyen a legnagyobb baj, végül csak sikerült egy szimpatikus söröcske mellett letennem a voksomat is. Egyébként nem mellesleg gluténmentes sörökből is tartanak! Leadtuk a hekkes rendelést is és közben megtudtuk azt is, hogy egyébként rendkívül szimpatikus módon itt nem bénáznak azzal, hogy legyen ilyen is olyan is, egész egyszerűen itt minden hekk gluténmentes és akkor így aztán nincs gond a keresztszennyeződésből se, illetve mindenki megnyugodhat. Kíváncsian vártam, hogy mit tud majd vajon a kukoricalisztes panír. Csak fél-fél adag krumplit kértünk mivel az előrejelzés szerint elég méretes, 50dkg körüli halacskák fognak sülni.

Kisvártatva meg is érkeztek az igencsak impozáns tálak és gyors fotózás után gyermeki lelkesedéssel kezdtem neki én is a falatozásnak, ami ráadásul egyben az idei idény első hekkezése is volt. Nem siettem el, haha. Nos, hát minden előzetes várakozásomat sikerült felülmúlni. A panírról meg nem mondtam volna, hogy van benne bármi csel, tökéletes volt, de ami talán még fontosabb, hogy a hal húsa pedig egyesen mennyei. Ízre és állagra is, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Szálkával csak elvétve találkoztunk, így aztán tényleg egészen parádés élményben részesültünk és a krumpli is teljesen jóra vizsgázott, kategóriáján belül ez egy teljesen korrekt mirelit hasábburgonya volt. Mondjuk ez már tényleg ízlés kérdése, de egyáltalán nem bántam, hogy nem kértem például kenyeret, hisz így is totálisan jóllaktunk mindketten, de aki igényli még akár koviubit is kérhet.

dsc03342.JPG

Ez bizony így, ebben a formában egy nagyon durván pozitív élmény volt és egész biztos, hogy az újabb visszatérésre nem kell majd újabb két évet várni. 380 Ft / 10dkg áron pedig aztán tényleg szinte verhetetlen ez a hekk.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2212683037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása