A különböző street food ételek keresztezésének nagymestere a Don Pepe, akik szinte minden hónapban előállnak valami őrülettel és a gyros burger sem egy ma született egyveleg, de azért valljuk be, többnyire nem a legmenőbb burgerezők tűzik étlapjukra ezt a már első olvasatra is elég megosztó összeállítást. Most viszont a főváros egyik legnépszerűbb burgerezője, a Jancsa Jani burgerpápa nevével fémjelzett Bamba Marha döntött úgy, hogy előáll a maga kreációjával, mint a hónap spéci ajánlata. Lássuk mi sült ki belőle!
A Deák téri egység mellett döntöttem, ahol egy óra magasságában durván teltház fogadott, a pult mögött ugyanakkor úgy tűnt, hogy mindenki teljesen ura a helyzetnek és olajozottan pörgették ki a rendeléseket és nekem se kellett túl sokat várnom. Ráadásul, amíg készült a burger, megkóstoltam a Bamba Marha nemrég debütált kézműves sörét is, ami a miskolci Zip's együttműködésével született meg. Én ugye ételek és sörök terén is jobban szeretem a harsányabb dolgokat, így óriási mattot ugyan nem kaptam a sörtől, ugyanakkor semmi kivetnivalót nem találtam ebben a pilsner típusú seritalban. Kellemes, selymes ízvilágával egyébként teljesen rendben volt, még ha a 330ml kiszerelés ilyen formában engem nem feltétlenül csábít újrázásra 890 forintért.
A burgert előzetesen valamivel nagyobbnak, illetve laposabbnak, lepényszerűnek képzeltem el, illetve a hivatalos promo fotó is ezt sugallta nekem, ehhez képest maradt a szokásos hambi forma, miközben a zsemlén így is látszódott, hogy a gyrosok lepényes világát idézi. Felemelve a kalapot rengeteg tzatzikivel és fetakrémmel találkoztam és a vártnál kevesebb gyros hússal. Az első harapástól az utolsóig pedig több kérdés is szöget ütött a fejemben, miközben ahhoz nem férhetett kétség, hogy roppant élvezetes művel volt dolgom. Mivel korábban nem ettem ilyen párosítást még, így nem volt összehasonlítási alapom, de én kicsit komolyabb ízkavalkádra számítottam húsok terén, mert így inkább kioltották egymást a versenyzők. Se a burger húst, se a gyros húst nem éreztem ki igazából, a tzatziki és feta kettőse viszont igencsak erőteljesen, de egyáltalán nem bántóan uralta az összképet.
Köretnek végre kipróbáltam az édesburgonyát is és hát bizony nem csalódtam, az egyik legjobb, amit valaha ettem, a hozzá ajánlott fahéjas mustár szósz pedig szintén fantasztikusan muzsikált. A burger összességében nem győzött meg maradéktalanul, de valahogy mégis volt benne valami megnyerő, de az biztos, hogy a standard étlapon vannak ennél sokkal erősebb összeállítások, de 1690 forintért még így is megérhet egy próbát az ilyen őrületekre fogékonyak számára, én pedig ahogy már szokásommá vált, annyit tudok zárásként írni, hogy kíváncsian várom, milyen újdonsággal rukkol majd elő legközelebb a Bamba Marha!