Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

SUSHIROLL - street foodosított sushi

Szenzációs ötlet, hibátlan kivitelezés

2018. április 12. - Csabi Konyhája

Párommal mindketten nagy sushi rajongók vagyunk és időről-időre igyekszünk is hódolni eme szenvedélyünknek, így amikor először hallottam az év elején nyílt Sushirollról, azonnal előrevettem a meglátogatandó helyek listáján. Időközben engem külföldre szólított a kötelesség, így egy kicsit megcsúszva ugyan, de felfokozott várakozások közepette vettük az irányt a budapesti Corvin negyed felé.

dsc04899.JPG

A nyitás óta több cikkben is igen elismerően írtak az egységről, így igencsak magabiztosan nyitottunk be a nem túl nagy alapterületű de annál szimpatikusabb, egyszerű, letisztult belső designnal operáló Sushirollba. Céltudatosan érkeztünk, azaz mindenképp menüzni akartunk, ami annyit tesz, hogy a napi leves mellé még két tekercs sushit lehet választani, mindezt pedig egy igencsak barátinak mondható 1350 Ft-os áron.

dsc04893.JPG

A zöld curry leves várakozáson felül teljesített, és igencsak erős felütése volt az étkezésnek. Rendkívül ízletes, kellemesen csípős, mennyei leveske, ami picit becsapósnak is bizonyult, hiszen kellemesen el is telített az utolsó cseppek elfogyasztását követően.

dsc04894.JPG

A választott sushi tekercsek "sültkrumplis" papírtálcán foglaltak helyet, ami talán elsőre furcsán hathat, viszont adott az egésznek egy kissé groteszk de mégis szerethető bájt. Akár az utcán sétálva is lehetne harapni, ami aztán tényleg a kimaxolása lenne a korábban elképzelhetetlennek, de még így, helyben fogyasztva is adott egy jó nagy adag pluszt az élményhez. Persze aki nem kézzel-lábbal szeretné enni, az választhat a különböző evőeszközökből is.

A sushi kínálat több, mint elégséges. A kihagyhatatlan, tradicionálisabb összeállításokon kívül akadnak igazi különlegességek is, így aztán egész biztosan mindenki talál kedvére valót. A torpedo rák akár zászlóvivőnek is nevezhető, nagyon jó, érdekes darab, és a kacsás is jó értelemben vett kissé furcsa, szokatlan ízélményével kerített hatalmába. A füstölt lazaccal ugye nem nagyon lehet hibázni, és a csípős tonhalkrémes opció sem okozott csalódást, bár az igazat megvallva nem igazán találtuk csípősnek. Talán furcsa lehet, hogy a gyömbérért és a wasabiért felárat számolnak fel, de nálunk ez kihagyhatatlan elemnek számít, így aztán nem is érdemes azon a  +2x95 forinton fennakadni.

dsc04900.JPG

dsc04901.JPG

Az ételek helyben, frissen készülnek, egy tekercs 5 hagyományos makinak felel meg, és a menü elfogyasztása után pedig egy igencsak erőteljes jóllakottság lett úrrá mindkettőnkön. Ez az egyfajta mini szendvics interpretációja a sushinak egyébként ausztrál mintára valósult meg elsőként idehaza, amihez én csak gratulálni tudok, illetve bátran ajánlom mindenkinek, hogy tegyen egy próbát!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8713828106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.04.12. 17:46:03

Ausztrál minta? Egyszerűen kihagyják a tekercs felszeletelését :)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2018.04.12. 18:30:19

@Étteremkritikus: állítólag ott népszerűek az ilyen sushiroll helyek, ahol street food a sushi: veszed, viszed az utcán és harapod. ;)

A fickó 2018.04.12. 22:14:07

@Csabi Konyhája: "veszed, viszed az utcán és harapod. ;)"
... és iszod hozzá a szójaszószt. :D
Annál sokkal jobban szeretem a sushi-t, minthogy a fenti módon vegyem magamhoz. :(

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2018.04.13. 09:11:49

@A fickó: jogos a felvetés, de például én annyira nem vagyok odáig a szójaszószért, vagy legalábbis nem minden esetben. Valamikor ad az ízélményhez, nekem valamikor elvesz... Nekem nem minden összeállításhoz passzol. De mi is helyben fogyasztottuk, szójaszószos tunkolással, ugyanakkor adott a lehetőség, hogy az általad is kiemelt módon fogyassza, akinek erre van igénye. :)))))
süti beállítások módosítása