Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Feltámadt a Keserű Méz!

Megjelent az első magyar kézműves sör új kiadása

2018. szeptember 25. - Csabi Konyhája

Annak idején életem első kézműves söre a Keserű Méz volt, ha az emlékezetem nem csal, akkor egy a Bajor Sörözőben elköltött jó kis burger társaságában, így aztán kellemes nosztalgiával töltött el a jelen cikk témájául szolgáló hír. Ugyan évekkel később újrakóstolva már nem igazán éreztem azt, hogy ez az én söröm lenne, de most azért elég kíváncsi lettem ahhoz, hogy előbb vagy utóbb én is megkóstoljam az új receptúrát!

mez17.jpg

mez14.jpgÍme a hírhez kapcsolódó hivatalos sajtóanyag:

A Keserű Méz 2011-ben született az első Főzdefeszt alkalmából, és akkor radikális friss és kesernyés ízével egy csapásra meghódította az jellegtelen nagyüzemi sörökhöz szokott közönséget, és egyben új magyar műfajt is teremtett hopláger néven. Bart Dániel, a brand tulajdonosa szerint a hopláger tipikus magyar fajta, melyben a magyar kisüzemi láger kap expresszív és intenzív komlózást európai komlókkal. A címke is feltűnést keltett – a szőke bombázó egy komlótobozt lő ki egy UZIból – és egyben egy új korszak hajnalát is jelentette, melyben a sör nem a legkisebb közös többszörösről, hanem a komlóról és az egyéniségről szólt.

2011 óta nagyot fordult a magyar sörkultúra, és ma már a nagyüzemek is egyre izgalmasabb söröket főznek, így éppen ideje volt újragondolni a Keserű Mézet és a hoplágert, mint egyetlen igazi magyar műfajt!

mez12.jpgEzért a Yeast Wörks budapesti gerillafőzde Keserű Méz Remixverseny néven közös termékfejlesztésre hívja a közönséget – a Keserű Méz és a hopláger legszebb új formáját keresik a fogyasztók visszajelzései alapján! A Reketye Brewing főzte próbaverziót egyelőre az Élesztőben és a Jónásban lehet megkóstolni - itt várják a visszajelzéseket is -, de napokon belül a boltokba kerül! A termékfejlesztéshez kapcsolódó nyereményjátékról részletesen a Keserű Méz facebook oldalán olvashat!

Szerk.: eme cikk megjelenése után több helyről is kaptam az infót, hogy elég komoly balhé van a sör körül, amiről itt olvashattok bővebben. Kíváncsian várom a fejleményeket...

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7114258981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása