Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Brutális kemencés hamburger szendvics a Don Pepe havi ajánlata

Egy igazán belevaló szendvics bomba!

2018. október 15. - Csabi Konyhája

A Don Pepe kemencés szendvicsei egy rendkívül dögös szegmense az étteremlánc kínálatának és elérkezett az ideje, hogy október hónapban megtörténjen az elkerülhetetlen és összeházasítsák a hamburgerrel. A Ciabattás Mediterrán Burger (2790.-) névre keresztelt végeredmény pedig a promo fotó és a leírás alapján is sikerre volt ítélve. A békásmegyeri egységet látogattam meg, hogy lecsekkoljam ezt a nem mindennapi összeállítást, a nyárias jó időre való tekintettel pedig nem is lehetett kérdés, hogy a még mindig rendkívül hangulatos teraszon tegyem mindezt.

dsc05836.JPG

A szendvics ránézésre hozta az előzetes elvárásokat. Roppant gusztusos és igencsak bőséges összeállítás foglalt helyet a deszkán, miközben szexin csordogált az oldalán a tojássárgája. Már nem is tudom melyik ételnél írtam pont azt, hogy jól állna a tükörtojásnak ha nem lenne totálra sütve, na most jól megkaptam, köszönöm! 

dsc05835.JPG

A ciabatta csillagos ötösre vizsgázott minden téren és a kukoricás sajtkrémmel bőkezűen megkent belső felek végig biztosították a kellemes csucsogósságot, miközben a füstölt mozzarella is nyúlt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Én előzetesen azt hittem hogy két szelet hambihús kerül a szendvicsbe, de nem így történt, két fél erősítette csupán a hús szekciót, bár szerintem egy ekkora pékáru simán elbírt volna két teljes húspogácsát is. A chorizo nagyon kellemes plusz ízvilággal gazdagította a szendvicset, ahogy a korábban már kiemelt tükörtojás is az erősségek sorát gyarapította. Örömmel üdvözöltem az összeállításban nagy kedvencemet, az aszalt paradicsomot, viszont a kaliforniai paprikának jól állt volna egy komolyabb grillezés. A zöldségek sorát erősítette még egy jó adag rukkola, köretként pedig érkezett a már jól ismert Don Pepe burgonya és öntet.

Hát igen, ez aztán nem egy gyerek adag, az utolsó falatok elfogyasztása után igen komoly teltségérzet kerített hatalmába, ami hosszú órákra meg is maradt. Összességében nézve egy igazán jól sikerült összeállításról beszélhetünk, rendkívül ütős, ízletes a szendvics, amit 1-2 apróbb változással lehetett volna még komolyabb szintre emelni, de így sem férhet kétség hozzá, hogy egy pozitív élménnyel gazdagodtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8014302031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása