Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Visszatérés a Beer & Burgerbe!

Megújult nem csak a hely, de az étlap is

2019. január 05. - Csabi Konyhája

Korábban egy duplateszt keretein belül már értekeztem a Wesselényi utcában található Beer & Burgerről, amiről aztán én azt hittem, hogy már bezárt, hiszen volt hivatalos búcsúesemény is 2018 májusában, mivel a kreatív mag új helyen, a burgereket megtartva Deep Dish Pizzériát nyitott. Ehhez képest meglepetésként ért, amikor egy barátom azt mesélte, hogy nemrég a régi megszokott helyen evett ugyanazon név alatt futó burgerezőben, így aztán ezen felbuzdulva el is határoztam, hogy ennek én magam is utána akarok járni, hogy akkor most mégis mi az igazság.

dsc06168.JPG

Kívülről és belülről is igazából a már jól ismert látvány fogadott, ellenben az étlapról már első ránézésre megmondtam, hogy le lett cserélve. A burgerek egy része ugyan ismerősen csengett, de több érdekes megoldással operáló összeállításon is megakadt a szemem. Az alap burger 1290 forintnál kezdődik, az én választottam, a Burger Meister pedig 1890-et kóstált. Szimpatikus palatáblán érkezett a hambi, ami azért első ránézésre eléggé felemás érzéseket keltett bennem. Nem feltétlenül baj, ha nem a méreteivel akar meggyőzni a burger, de itt azért sehogy se tudtam összerakni, hogy a nem túl méretes zsemlét kitölteni sem képes hús vajon hogyan lehet 18dkg...

Ugyanakkor az első harapást követően minden addigi kételyem tovaszállt, mivel olyan ízorgia robbant a számban, hogy azt nem akartam elhinni. Ízre és állagra is a legjobb zsemle, amivel az utóbbi időben találkoztam, egy igazán különleges, egyedi darab, aminek édeskés íze engem azonnal elvarázsolt. Ráadásul a füstölt ecetes chipotle és a green chili mayo kettőse olyan szinten tűnt összeegyeztethetetlen ellentétnek, hogy engem azonnal sikerült fanatizálnia, hiszen kegyetlen jól működtek ezek az ellentétek. A húspogácsa kellemesen szaftos volt és ízre is jól teljesített, a képet pedig cheddar sajt és némi bacon tette teljessé. Az édes, sós, savanykás, csípős ízek együttese egyszerűen agyonvert engem. Abszolút kellemes csalódásként éltem meg ezt a hambizást, bár az azért érdekes hogy asztaltársaságunknál 3 különböző formában sikerült a húst megsütni, amiért viszont mindenképp jár a fekete pont. Az enyém ugye kellemesen szaftos volt, egyik barátomé totál szárazra sütve, másik komámé pedig igencsak erőteljesen medium-medium rare vonalon táncolt. Mindent összevetve tehát az ízek ugyan nagyon rendben voltak, de az adagon és a tálaláson azért lenne még hova fejlődni főleg az előd által nyújtottak ismeretében.

dsc06198.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8314521584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felhőkergető 2019.01.09. 13:57:32

voltam már itt. a kirobbanó íz orgia elmaradt, teljesen átlagos, semmi extra ízvilág...
süti beállítások módosítása