Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sült sajtos tészta

2019. január 28. - Csabi Konyhája

Nagy kedvenceim közé tartoznak a különböző tésztaételek, ehhez képest az utóbbi időben nem nagyon alkottam ebben a műfajban. A sajtos tészta is a nagy favoritok egyike, és hát bizony 1-2 aprósággal mindig lehet valamit csavarni, variálni rajta, hogy egyszerűségével és nagyszerűségével megunhatatlan maradjon az alap koncepció. Jelen esetben egy jó kis egybesütés jelentette az újítást.

dsc06255.JPG

Megfőztem egy csomag (500g) spagetti tésztát, amire aztán 4 tojást ütöttem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam még egy szál apróra vágott póréhagymát és 25dkg reszelt mozzarella sajtot és jó alaposan elkevertem, majd az egészet egy jól felhevített serpenyőbe borítottam, amiben előzőleg egy nagyobb kanál vajat is felolvasztottam még. 

dsc06249.JPG

Közepes lángon negyed órán keresztül sütöttem majd egy vágódeszka segítségével megfordítottam ezt a hatalmas tészta szörnyeteget, ismét dobtam egy kis vajat a serpenyőbe majd megsütöttem a tészta másik oldalát is. Pofonegyszerű az egész, a várt katarzis nálam mégis elmaradt, bár azzal én magam is tisztában voltam már előzetesen, hogy ez most nem lesz egy akkora ízrobbanás. Dupla adag sajt minden bizonnyal erősített volna az összképen, illetve azt hiszem kicsit gazdagabban, változatosabban is fűszerezhettem volna az egészet. Persze azért óriási csalódás azért így sem ért, tejföllel, bryndzával, különböző csípős segédeszközökkel sikerült elég alaposan feldobni a végeredményt. (4 adag)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8014556184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása