Nagy kedvenceim közé tartoznak a különböző tésztaételek, ehhez képest az utóbbi időben nem nagyon alkottam ebben a műfajban. A sajtos tészta is a nagy favoritok egyike, és hát bizony 1-2 aprósággal mindig lehet valamit csavarni, variálni rajta, hogy egyszerűségével és nagyszerűségével megunhatatlan maradjon az alap koncepció. Jelen esetben egy jó kis egybesütés jelentette az újítást.
Megfőztem egy csomag (500g) spagetti tésztát, amire aztán 4 tojást ütöttem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam még egy szál apróra vágott póréhagymát és 25dkg reszelt mozzarella sajtot és jó alaposan elkevertem, majd az egészet egy jól felhevített serpenyőbe borítottam, amiben előzőleg egy nagyobb kanál vajat is felolvasztottam még.
Közepes lángon negyed órán keresztül sütöttem majd egy vágódeszka segítségével megfordítottam ezt a hatalmas tészta szörnyeteget, ismét dobtam egy kis vajat a serpenyőbe majd megsütöttem a tészta másik oldalát is. Pofonegyszerű az egész, a várt katarzis nálam mégis elmaradt, bár azzal én magam is tisztában voltam már előzetesen, hogy ez most nem lesz egy akkora ízrobbanás. Dupla adag sajt minden bizonnyal erősített volna az összképen, illetve azt hiszem kicsit gazdagabban, változatosabban is fűszerezhettem volna az egészet. Persze azért óriási csalódás azért így sem ért, tejföllel, bryndzával, különböző csípős segédeszközökkel sikerült elég alaposan feldobni a végeredményt. (4 adag)