Egyik nagy kedvencem a burek, amit idehaza azért nem kapni minden sarkon, illetve ha valahol mégis találtam, nem sikerült azt a felemelő érzést átélnem, mint amikor Szerbiában járva hódoltam a burek iránti határtalan rajongásomnak. Egy jó ideje szemeztem a már lassan két éve megnyílt, Rákóczi út 59. alatt található (a Keleti és a Blaha között) kis szimpatikus pékséggel, ahova aztán a napokban sikerült ellátogatni, bízva egy jó élményben.
Kívülről és belülről is nagyon szimpatikus képet mutat az egység és a fogadtatás is rendkívül szívélyes volt. A többféle sós és édes burek közül nem mondom hogy túl könnyű volt választanom... Húsos, sonkás-sajtos, spenótos, káposztás, túrós, meggyes, csak hogy egy párat említsek. Ezeken felül még elég széles választékban válogathatunk további édes és sós péksütemények, köztük kifejezetten magyaros specialitások közül is. Némi gondolkodást követően a húsos mellett döntöttem és hamarosan már foghattam is a kezemben a friss, forró, gőzölgő burekem, amit a lehető legnagyobb megelégedettség közepette majszoltam el. Nagyon jó érzékkel lett eltalálva a tészta és a töltelék aránya, a tészta kiváló állagú, a húsos töltet pedig megint csak fantasztikus ízű volt, és ezzel a kis háromszöggel elég kellemesen jól is laktam, igaz, nem is voltam farkaséhes.
Másnap vissza is látogattam, mert nem hagyhattam ennyiben a dolgot és kipróbáltam a sonkás-sajtost is, ami ugyanúgy jelesre vizsgázott. Ez esetben ugyan már régebben elkészült a burek, de van lehetőség mikrós melegítésre igény szerint. Én mondjuk szeretem hidegen is, de határozottan jót tett egy kis melegítés az ügynek. Az igazat megvallva ezek után biztosan állítom, hogy nem fogok nyugodni, amíg nem kóstolom végig a kínálatot, 450 forintért pedig én azt mondom, hogy az egyik legjobb alternatíva, ha gyorsan szeretne harapni valamit az ember.