Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Cukkinis csirkemáj

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető nyári finomság

2019. július 16. - Csabi Konyhája

Régen csináltam már valami májas ételt, pedig nagyon szeretem és minden esetben valami spéci finomság szokott kisülni a dologból. Most valami egyszerű és gyors étel készítése volt a terv, így aztán hamar jött is az ötlet, hogy a szezonra való tekintettel összeházasítom cukkinivel a csirkemájat. 

dsc07095.JPG

Kezdésként egy nagy fej apróra kockázott lilahagymával (24dkg) indult a műveletek sora, amit némi olajon üvegesre pirítottam (kb.10 perc) és közben csak frissen őrölt tarkaborssal fűszereztem. A végén 3 gerezd fokhagymát is ráreszeltem és további 1-2 perc pirítás következett. Ezután jöhetett 70dkg kockázott cukkini és egy szintén kockázott kápia paprika, egy újraborsozást követően szárított zsályával és tárkonnyal fűszereztem még (1-1tk) majd jó alaposan összeforgattam és egy 10 perces rotyogtatás következett, időnként megkeverve a lábas tartalmát. Ekkor ismét borsoztam és egy csokor apróra vágott friss petrezselyem is tovább gazdagította az alapot, végül jöhetett a 60dkg előzetesen kisebb darabokra vágott csirkemáj is. 10-15 percnél több nem is kell és kész is ez az egészen elképesztő egytálétel, amihez én rizst főztem köretként.

dsc07091.JPG

dsc07093.JPG

Egy rendkívül finom, laktató ám mégsem túl nehéz finomság született, amit borzasztó egyszerű és viszonylag gyors elkészíteni. Ha már unod a sima hagymás májat, vagy csak kipróbálnád kicsit másképp is ezt az egyébként megunhatatlan ételt, érdemes tenni egy próbát ezzel a verzióval is! :) (4 adag)

dsc07094.JPG

dsc07096.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8114947474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2019.07.17. 15:34:40

Sosem értettem ezt a csirkemájjal vacakolást. A pulykamáj nagyobb, könnyebb hártyázni, édeskésebb (bár ez már az ízlések és pofonok kategória), és cca. 200 forinttal drágább kilója, ami azért nem nagyságrendi különbség.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2019.07.19. 08:21:34

@élhetetlen: Köszi a hozzászólást, végülis van benne valami. Lehet csak az én figyelmem kerülte el eddig, de nem nagyon van így most a szemem előtt, hogy látnám kínálatban, hogy pulykamáj, de majd mindenképp teszek vele egy próbát legközelebb ha valami májas kaját tervezek. :)

élhetetlen 2019.07.19. 11:14:48

@Csabi Konyhája: Tényleg csak nem figyelted, még a Tescoban is van. A barátnőm a Lehelről hozza, de csak azért, mert ott lakik mellette. Bármelyik baromfistól érdemes megkérdezni, aki pulykát is árul.
süti beállítások módosítása