Tavaly csináltam már ugyanebben a kategóriában egy tésztás egytálételt, most pedig ugyanezen a vonalon indultam el azzal a különbséggel, hogy a tésztát rizsre cseréltem fel. Csodát nem kell várni, viszont rendkívül gyorsan és egyszerűen lehet egy fincsi ebédet összedobni az alábbiak szerint.
Első lépésként felolvasztottam egy darab vajat (60g), majd egy csokor felkarikázott újhagymát dobtam rá a zöldjével együtt és 5 percen keresztül kevergettem aktívan. Ezt 4 gerezd reszelt fokhagyma (11g) követte a sorban és újabb 1-2 perces aktív kavargatás. Ekkor már sóztam, borsoztam is, illetve 1tk őrölt gyömbérrel is meghintettem. Egy 225g-os kiszerelésű tenger gyümölcsei keverékkel dolgoztam, amit közepes hőfokon, fedő alatt 5 percig rotyogtattam, időnként megkeverve. Felöntöttem egy doboz (200ml) tejszínnel (10%), ismét borsoztam és fedő nélkül egy újabb 5 perces rotyogás következett. Hozzáöntöttem egy fél citrom kifacsart levét (2cl), borsoztam és egy teáskanálnyi őrölt gyömbérrel is újra megszórtam, majd szép lassan be is sűrűsődött a mártásom (kb.5-7 perc).
Ekkor ízlés dolga, hogy rászedjük a főtt rizsre, vagy összekeverjük vele. Tálalásnál még néhány levél friss mentával díszítettem, színesítettem a végső ízvilágot. (2 adag)