Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Egy rendkívül gyorsan elkészíthető tejszínes tenger gyümölcsei recept

Egyszerű, finom és különleges

2019. december 16. - Csabi Konyhája

Tavaly csináltam már ugyanebben a kategóriában egy tésztás egytálételt, most pedig ugyanezen a vonalon indultam el azzal a különbséggel, hogy a tésztát rizsre cseréltem fel. Csodát nem kell várni, viszont rendkívül gyorsan és egyszerűen lehet egy fincsi ebédet összedobni az alábbiak szerint.

dsc07832_1.JPG

Első lépésként felolvasztottam egy darab vajat (60g), majd egy csokor felkarikázott újhagymát dobtam rá a zöldjével együtt és 5 percen keresztül kevergettem aktívan. Ezt 4 gerezd reszelt fokhagyma (11g) követte a sorban és újabb 1-2 perces aktív kavargatás. Ekkor már sóztam, borsoztam is, illetve 1tk őrölt gyömbérrel is meghintettem. Egy 225g-os kiszerelésű tenger gyümölcsei keverékkel dolgoztam, amit közepes hőfokon, fedő alatt 5 percig rotyogtattam, időnként megkeverve. Felöntöttem egy doboz (200ml) tejszínnel (10%), ismét borsoztam és fedő nélkül egy újabb 5 perces rotyogás következett. Hozzáöntöttem egy fél citrom kifacsart levét (2cl), borsoztam és egy teáskanálnyi őrölt gyömbérrel is újra megszórtam, majd szép lassan be is sűrűsődött a mártásom (kb.5-7 perc)

dsc07828.JPG

dsc07831.JPG

Ekkor ízlés dolga, hogy rászedjük a főtt rizsre, vagy összekeverjük vele. Tálalásnál még néhány levél friss mentával díszítettem, színesítettem a végső ízvilágot. (2 adag)

dsc07833.JPG

 dsc07834_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5015349110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása