Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Törökországi íztúra #3 - Baydöner, Izmir

A végére azért csak jutott egy igazi, mindent elsöprő katarzis

2020. január 31. - Csabi Konyhája

Az érkezés utáni kissé szürreális de azért mindenképp pozitív élményként megmaradó nagy zabálást és a másnapi igencsak minimalista dürümözést követően a harmadik ízkaland az egyébként egy ideig Budapesten is működő Baydöner egységében történt, továbbra is Izmir központi sétálóutcáján. A szuper kedvesség itt is végigkísérte ittlétünket, egy üveg víz alapértelmezés szerint pedig a cég ajándéka volt kezdésként, ami mindenképp egy nemes gesztus.

dsc07989.JPG

Igazából nem teketóriáztam sokat, rámentem egy igen szimpatikusnak tűnő Iskender tálra, aminek szerves részét képezte újdonsült kedvencem az ATOM chili. Így azért kicsit félve, de nagy reményekkel vártam a tál megérkezését. 

dsc07984.JPG

Nem kerültem képbe pontosan mindennel kapcsolatban de már csak abból kiindulva, hogy a tál tűzforró volt, arra a következtetésre jutottam, hogy ez az összeállítás sütőbe tolva nyerte el végleges formáját, amit egyébként alátámasztott az itt-ott felbukkanó roppanós pita darabkák. Egyébként itt se bonyolították túl a dolgot, de valami egészen frenetikus gasztronómiai csodává állt össze mégis ez a kis rakottas megfejtés. A tál aljára kisebb darabokra vágott pita darabkákat halmoztak, amit a leírásból kihámozott adatok alapján némi joghurttal öntöttek le, majd jól befedték egy jókora adag vékony, puha, szaftos, omlós marhahús takaróval, ami még paradicsomszósszal is keveredett, a tálalásnál pedig még kapott az egész egy friss, forró vajjal locsolást. A tál szélén ott virított a már jól ismert chili szakosztály, és biztos ami biztos még az összeállítás tetejére is került egy szép darab grillezett chili és egy szintén grillezett paradicsom.

Ízre és állagra is egy előzetesen nem várt fantasztikus tökéletesség, egy igazi ízbomba fogadott, minden egyes falat olyan volt, mintha a mennyországba haraptam volna. Egyszerűen minden elem maga volt a tökély. Az ATOM chili ezúttal szolidan csípett csak, egyáltalán nem okozott gondot a teljes adag elfogyasztása. De ezt most annyira nem is bántam. Ez bizony maga volt a nagybetűs katarzis! A normál adaggal jól is laktam, de mivel a koncert előtt mentünk el enni, így nem is akartam nagyon bezabálni. Az ezért elkért cirka 1030 forintnak megfelelő összeg pedig már szinte röhej. Ha esetleg tud valaki olyan helyről itthon ahol csinálnak ilyet, és jó is, köszönettel várom az ajánlásokat! :) 

dsc07993.JPG

dsc07985.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1015433128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása