Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Hazaköltözött a Retro Burger

Ismét a régi megszokott, családias környezetben készülnek a mennyei burgerek

2020. március 08. - Csabi Konyhája

Már több, mint 4 éve aktív figyelemmel kísérem a Retro Burger munkásságát (#1, #2), és egy tavalyi viszonylag rövidebb életű kis körúti projektet követően 2020-tól ismét a régi jól megszokott helyen, a Rákóczi téri villamosmegállótól néhány lépésnyire található Kis Salétrom utcában sercegnek a húsok a rostlapon. Nyilván sokan emlékeznek még a szeptemberi közös burger partira is, ami a körúti egységben került megrendezésre, de érdekes, hogy eredetileg én itt a Kis Salétromba terveztem a hepajt, szóval nem túl merész ígéret, ha azt mondom, idén se maradtok Csabi Konyhája X Retro Burger Party nélkül. Na de most nem is erről akarok mesélni nektek, hanem egy fantasztikus burgerről és egy szintén kiváló hot-dog specialitásról!

dsc08176.JPG

Maga a helyszín nem szorul már különösebben bemutatásra, a jól ismert kis családias helység, relatíve kis férőhellyel, de annál nagyobb szeretettel, közvetlenséggel és megannyi finomsággal töltve! Újdonságok közé tartozik a valamelyest fejlesztett szagelszívó, de ezen a téren még mindig van min dolgozni, de Joci elmondása szerint már egy komolyabb elszívási rendszer sem várat sokat magára. Megújult a logo is, és bizony fejlesztve lett a már eddig is jól muzsikáló zsemlén is. Ezúttal egy jó kis Angus burgert próbáltam ki különösebb flancolás nélkül, sajtos-baconös verzióban. Ottlétem alatt több vendég is kitörő lelkesedéssel üdvözölte a Retro Burger visszatérését az eredeti helyszínre és bár én senkit nem ismertem a vendégek közül, egészen hihetetlen és ugyanakkor felemelő módon szinte mindenkit azonnal ezer éves ismerősnek éreztem, annyira jófej és közvetlen volt mindenki.

dsc08187.JPG

dsc08164.JPG

Joci továbbra is a tőle megszokott odaadással és 100% odafigyeléssel, lelkesedéssel készíti a burgereket és a párját ritkító szószválasztéktól még mindig könnyen zavarba jövök. Hagytam magam vezetni, így egy amerikai fűszeres mustár, USA hambiszósz és csípős Old Texas Cowboy ketchup trió került az összeállításba. A 20dkg-os húsra álomszerűen ráolvadt a cheddar sajt, erre két szelet méretes bacon került, a burger alsó régióját pedig saláta, paradicsom, lilahagyma és egy szintén amerikai csemegeuborka erősítette. Az ízélményről egyszerűen ódákat tudnék zengeni! A zsemlén azonnal éreztem a fejlődést, tökéletes ízű és állagú, a húsról gondolom mondanom sem kell, hogy szintén első osztályú, a sajttal és a baconnel egy igazán gyilkos triót alkot. A zöldség szekció sem elhanyagolandó, főleg az uborkát emelném ki, aminél jobbal még nemigen találkoztam. És akkor persze ott van még a szószok rendkívül különleges elegye, amitől aztán végképp egyedivé és felejthetetlenné válik a burger. Ez bizony csillagos ötös volt, nincs rajta mit szépíteni. Az angus burgerek egyébként 2300-4400  forint között mozognak.

Közben elkortyolgattam Joci ajánlására egy bio kólát is, amivel kapcsolatban nem voltak vérmes reményeim, de szinte azonnal rajongó lettem. Nagyon jó, kellemes ízvilágú kis itóka, csak ajánlani tudom! Hamarosan lesznek sörök is, úgyhogy aggodalomra semmi ok! Maradtam még egy kis beszélgetésre és közben megtudtam azt is, hogy megújult a hot-dog szekció, ami annyit jelent, hogy mostantól 3 igazán menő sertéskolbászból lehet választani virsli helyett. Parmezános, pikáns és lime-os bajor fehérkolbász opciók vannak, én pedig bár éhes már nem voltam, nem hagyhattam teszt nélkül a dolgot, beneveztem egy pikáns kolbászos, sajtos hot-dogra. A kolbász természetesen a rostlapon kerül megsütésre, miközben a hambizsemlének a kifli verziója úgy pirul, hogy kettévágva jó sok sajtot halmoz bele Joci előzetesen, ami végül álomszerűen beleolvadt a kiflibe. Így ugrik bele a kolbász, kapott egy kis mustáros és curry szószos fürdőt (de természetesen a szószokkal itt is a végtelenségig lehet szabadon variálni) és már csak egy kiadós pirított hagyma szórás maradt hátra. 

Bár a kolbász láttán előzetesen már tudtam, hogy csalódás egész biztosan nem fog érni, így a lehető legtermészetesebben vettem tudomásul, hogy ez az egyik legfinomabb, legmenőbb hot-dog amit az utóbbi időben ettem. (Annak idején volt egy komoly budapesti mustrám is ezen a fronton.) A kifli a zsemléhez hasonlóan mesteri, a beleolvadt sajt mennyei, a kolbász pedig szaftos és kegyetlenül finom! Mindehhez pedig tökéletesen asszisztál a kiváló szósz egyveleg és a pirított hagyma. Így kell ezt csinálni! A hot-dogok 680 forinttól indulnak és a fullos sajtos-baconös a plafon 1100-ért.

dsc08186.JPG

Nincs mit szépíteni, a Retro Burger továbbra is egy bivalyerős bástyája a fővárosi burger választéknak, az pedig az én szememben továbbra is egy külön becsülendő dolog, hogy Joci egyszemélyes hadseregként állja a sarat a pult mögött. Nem csak ízekben de hangulatban is nagyon erős a Retro Burger, ahol ráadásul nagyon izgalmas havi specialitások miatt is érdemes vissza-visszatérni!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3215508452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása