Nyilván mindenkinek megvannak a maga kis trükkjei ha oldalasról van szó, én most egy rendkívül intenzív ízvilágú páccal próbálkoztam, köret fronton pedig szakítva a szinte alapvetésnek számító krumplival, zellerpürét készítettem mellé, így aztán egy minden ízében rendkívül harsány, erőteljes ízvilágú kompozíció született.
Előző este első lépésként elkészítettem a pác alapot, ami a következőkből állt: 1-1tk só, őrölt bors, őrölt római kömény, curry, őrölt fahéj, füstölt pirospaprika, kakukkfű, 20g reszelt fokhagyma, 130g reszelt lilahagyma, 6ek szójaszósz, 1dl étolaj, 6ek ketchup. Nem vacakoltam vele, az egészet a sütésre szánt tepsiben kevertem jó alaposan össze, majd szépen beleforgattam a kisebb darabokra vágott oldalast (1.37kg), illetve kicsit bele is dörzsöltem. A tepsit fóliával lefedve betettem a hűtőbe, majd reggel ki is vettem, hogy aztán szobahőmérsékleten kezdjem el a sütést. Első körben lefóliázva, 210 fokos sütőben 75 percig sütöttem, majd fólia nélkül még 40 percig 180 fokon.
Egészen elképesztő illatfelhő alakult ki ekkorra a konyhában, a hús meg konkrétan leesett a csontokról. Kellően szaftos és puha lett a végeredmény miközben a pác valami egészen elképesztő ízvilágot nyújtott, tényleg szinte semmihez sem hasonlítható ízélmény született, amivel minden előzetes várakozásomat sikerült felülmúlni. Tetszés szerint persze a maradék szafttal a húst is meg lehet még locsolni, vagy a köretünket is lehet ezzel ízesíteni. Én egy kis üvegben eltettem későbbre a maradékot, még valamihez jó lesz alapon. (3 adag)