Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

PIZZABURGER - ismét a Don Pepe kínálatában!

Majdnem 4 év után, megújulva tért vissza ez az őrült kompozíció

2020. november 05. - Csabi Konyhája

Annak idején elég nagy port kavart 2017-ben a Don Pepe szóban forgó igencsak extrém összeállítása, miszerint a hamburgert pizzával házasították össze. Nekem akkor eléggé bejött a dolog, úgyhogy örömmel fogadtam a visszatérést és azt is, hogy nem egy szimpla újrázásról van szó esetünkben, hanem egy komolyabb ráncfelvarráson is átesett a kompozíció. Íme a szikár tények: pizzatésztás burgerbuci, bazsalikomos zöldborsókrém, rukkola, paradicsom, lilahagyma, marhahús pogácsa, cheddar, jalapeno, pizzaszósz, mozzarella, Csabai kolbász, gomba, oliva bogyó, koktélparadicsom, bazsalikom, Don Pepe burgonya és öntet (2890.-)

dsc02421.JPG

Bár nem igazán támogatom a hamburgerek házhozszállítását, különösen jelen esetben volt félő, hogy mennyire sínyli meg az utazást a kész mű, végül a békéscsabai étteremből rendelve kerítettem sort a tesztelésre. A szokásos dobozból kinyitva a már jól ismert és igencsak tetemes mennyiségű burgonya és szósz párosa fogadott, majd a burgert kicsomagolva egy igencsak jópofa látvány fogadott. Előzetes várakozásaimmal ellentétben nem volt brutálisan túlzó se méretre se összhatásra. Persze még így is egy totális "hülyeség" az egész, meg nyilván sokan kitérnek a hitükből, hogy mi ez a baromság már megint, de tudjátok jól, hogy én mindig vevő vagyok az ilyesmire. Jelen esetben azt kell mondanom, hogy bár egy elég abszurd ételről beszélünk, mégis sikerült egyfajta harmóniát kialakítani.

dsc02417.JPG

dsc02418_1.JPG

A kis pizzatető teljesen rendben volt, a tészta ízre és állagra is jól teljesített, a feltétek közül pedig a kolbászkarikák jelenlétét emelném ki mindenképpen. Elég érdekes, mondhatni kissé szürreális párost alkotott a burger hússal, de nekem nem volt ezzel se gondom és külön jár a pacsi a kellő mennyiségű jalapeno karikáért. A bazsalikomos zöldborsókrém is sokat dobott az összeállításon látványban és textúrában is, viszont gyanítom, hogy az igencsak bőkezű adagolásnak köszönhetően elég erőteljesen eláztatta a pizzatésztás burgerbuci alsó felét. Ezt leszámítva abszolút jól teljesített ez az őrült és szaftos különlegesség, ami mindenképp ajánlásra érdemes vállalkozó szellemű burger illetve pizza fanoknak!

dsc02422.JPG

dsc02423_1.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9816274064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása