A legutóbbi skót tojáson felbuzdulva gondoltam kipróbálom már a buggyantott tojást is, rögtön kétféleképpen elkészítve és hamar tovább is gondoltam az egészet és egy jó kis menő reggelit varázsoltam a lágy, folyós tojásokból!
Ha nem tévedek, akkor 4 különböző elkészítési módozata is van a buggyantott tojásnak: az egyik az, amikor csak simán beleengedjük a vízbe, a másik ha előtte egy kis vízörvényt képzünk a lábasban, a harmadik, hogy ha merőkanálba helyezzük a tojást, a negyedik pedig ha frissentartó fóliába csomagolva engedjük a forró vízbe a tojást. (Itt egy jó kis szemléltető videó is hozzá) Én most a két középső verzióval készítettem el, mindkettő tökéletesen sikerült, de a merőkanalas verzió egyértelműen szebb eredményt hozott egyébként. A tojást érdemes előzetesen egy kis tálkába feltörni és úgy önteni a már gyöngyöző de még nem zubogó vízbe. Három perc elteltével pedig már ki is vehetjük a tojást és készen is vagyunk!
Megpirítottam közben két szelet vajjal megkent kenyeret is serpenyőben majd 4 szelet bacont is pirosra sütöttem, végül a két szelet kenyeret a tojással megkoronázva sóztam, tekertem rá némi tarkaborsot és a tojásokat megvágva már folyt is ki szépen a sárgája. Egy kis változatosság, egy kis egyszerű finomság reggelire!