Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Buggyantott tojás szalonnával és vajas pirítóssal

Indítsd a napot egy menő reggelivel!

2021. február 19. - Csabi Konyhája

A legutóbbi skót tojáson felbuzdulva gondoltam kipróbálom már a buggyantott tojást is, rögtön kétféleképpen  elkészítve és hamar tovább is gondoltam az egészet és egy jó kis menő reggelit varázsoltam a lágy, folyós tojásokból!

dsc03014.JPG

Ha nem tévedek, akkor 4 különböző elkészítési módozata is van a buggyantott tojásnak: az egyik az, amikor csak simán beleengedjük a vízbe, a másik ha előtte egy kis vízörvényt képzünk a lábasban, a harmadik, hogy ha merőkanálba helyezzük a tojást, a negyedik pedig ha frissentartó fóliába csomagolva engedjük a forró vízbe a tojást. (Itt egy jó kis szemléltető videó is hozzá) Én most a két középső verzióval készítettem el, mindkettő tökéletesen sikerült, de a merőkanalas verzió egyértelműen szebb eredményt hozott egyébként. A tojást érdemes előzetesen egy kis tálkába feltörni és úgy önteni a már gyöngyöző de még nem zubogó vízbe. Három perc elteltével pedig már ki is vehetjük a tojást és készen is vagyunk!

dsc03012_1.JPG

dsc03013.JPG

Megpirítottam közben két szelet vajjal megkent kenyeret is serpenyőben majd 4 szelet bacont is pirosra sütöttem, végül a két szelet kenyeret a tojással megkoronázva sóztam, tekertem rá némi tarkaborsot és a tojásokat megvágva már folyt is ki szépen a sárgája. Egy kis változatosság, egy kis egyszerű finomság reggelire!

dsc03015_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr316426432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2021.02.21. 03:09:27

Tökéletes, de én lusta vagyok, van egy egyszerűbb változatom, csak egy serpenyőt kell elmosni, (és egy tányért), és sütés közben látod a tojás állagát. Tehát vajon, vagy olajon két tükörtojás, úgy, hogy a sárgája lágy. Kiemeled, megpirítod a kenyérszeleteket, kiveszed, rárakod a tükörtojást, ugyanúgy ráfolyik a sárgája, csak üzembiztosabb, mert látod, mikor sül, véletlenül sem keményedhet meg a sárgája. Ha szalonna is kell, azt meg lehet sürni a tojás, és a kenyérpirítás között.
Ja, ha megúntál, szólj, abbahagyom a kommentelést.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2021.02.21. 08:37:28

@élhetetlen: hát igen, értem én, de az akkor lágy tükörtojás és nem buggyantott tojás! :))) de amúgy a végeredmény tekintetében persze nincs nagy különbség, bár ha nem gyűrűbe/formába megy a tojás, akkor azért eléggé szétfolyik a fehérje...
jaaa, dehogyis, örülök mindig, ha írsz! :)
süti beállítások módosítása