Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Visszatérés a Díszpinty Gasztro Bárba

A hónap specialitása az amerikaiak egyik kultikus szendvicse

2021. augusztus 09. - Csabi Konyhája

3 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a Díszpinty Gasztro Bárral és alapvetően kellemes élményekkel gazdagodtam, illetve egy felettébb szimpatikus helyet ismerhettem meg. Újabb zalaegerszegi látogatásom alkalmával pedig ugyan eredetileg nem volt betervezve egy újrázás, de végül mégis úgy adódott, hogy a szombat esti órákban úgy határoztunk, hogy itt koronázzuk meg az estét.

dsc03815.JPG

Új élmény volt a múltkorihoz képest, hogy most éjszakai pompájában csodálhattam meg a Díszpintyet, ami felettébb impozáns képet mutatott és a fogadtatás, illetve a személyzet hozzáállása, kedvessége, segítőkészsége végig csillagos ötös volt! Ital fronton nem is lehetett kérdéses, hogy a helyi Elf sörfőzde egyik remekét válasszam, ételek terén viszont már nem volt annyira egyértelmű a döntés. Legutóbb egy havi burger specialitást választottam és végül most is amellett döntöttem, igaz némiképp erős képzavar havi burgerként nevezni egy Philly Cheese Steak Sandwichet, de ezen emelkedjünk is gyorsan felül.

dsc03820.JPG

Volt bennem némi félsz, hiszen hosszú évek próbálgatásai után még mindig nem igazán sikerült olyat kóstolnom, ami úgy igazán meg tudott volna győzni, pedig alapvetően azért nem egy bonyolult fogásról beszélünk. A leírás szerint a házi kovászos kenyérbe (Artisan Pékség) angus skirt steak, pirított hagyma, pirított kaliforniai paprika, cheddar és trappista sajt kerül, mellé pedig fermentált uborka jár még. Az asztalhoz érkező ételek komoly bizakodásra adtak okot, mivel igencsak gusztusosan néztek ki a hatalmas vágódeszkán. Az első falatok után pedig egyrészt egy hatalmas kő esett le a szívemről, másrészt pedig egy mindent elsöprő gyermeki lelkesedéssel falatoztam, kiélvezve ennek az igazi remekműnek minden egyes apró részletét. Így kell ezt kérem szépen csinálni! A pékáru mindenféle túlzás nélkül egyszerűen párját ritkítja, olyan szinten tökéletes, hogy ennél jobbat kívánni sem lehetne, miközben a feltétek sokasága egy olyan szaftos ízbombát alkot, hogy az valami hihetetlen. Az igencsak tekintélyes mennyiségű, soha véget nem érő, nyúlós sajt szerintem egyértelműen alapeleme egy ilyen szendvicsnek, miközben a hús ízéről és állagáról is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. A külön kis tálkában helyet foglaló uborka pedig a lehető legtökéletesebb körítés, savasságával, sósságával egy egészen kiváló kiegészítője a szendvicsnek.

Egy szó mint száz, nagyon nagyon nagy kellemes csalódás volt ez most nekem, hiszen ahogy azt fentebb már említettem, ebben a műfajban hosszú évek óta kerestem már a NAGYBETŰS élményt, és itt végre megkaptam! A 3490 forintos áron mondjuk biztos van, aki felhördül, viszont az egészen kivételes ízélményt és a minőségi alapanyagot figyelembe véve, valamint a kiszolgálás hibátlan mivoltát is mellétéve én azt mondom, hogy ez bizony minden egyes forintot megért. Arról nem is beszélve, hogy brutálisan jól is laktam, úgyhogy még erre se lehetett panasz. Aki teheti, mindenképp tegyen egy próbát ezzel a csak augusztusban kapható csodával, a Díszpintynek pedig köszönöm ezt az egészen kivételes élmény!

dsc03818_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8816654346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása