Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Berek Gyros - nem éppen tipikus strandos kaja

Prémium minőségű gyros a berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő területén

2021. augusztus 30. - Csabi Konyhája

Görbe Norbit még az azóta már megboldogult budapesti PeP egységéből ismerem és jóba is lettünk hamar. Anno a burgeres toplistámon a 6. helyig jutott a hely és a fantasztikus burgerek mellett a friss jalapeno poppers és az egészen eszméletlenül dögös cheddar sajtszószos-baconös-sülkrumpli miatt a mai napig is összefut a nyál a számban, ha rágondolok. Aztán Norbi leköltözött vidékre, egész pontosan Berekfürdőre és már annak idején is mondta, hogy tervei között szerepel ott egy saját kis kajáldát nyitni. Nem kis meglepetésemre ez végül egy gyrosos hely lett a fürdő területén található étkezde soron, de ismerve Norbit tudtam jól, hogy egész biztosan nem egy egyszerű gyros lehet amit kínálnak, hanem egy egészen fantasztikus gasztronómiai élmény gyros fedőnév alatt.

dsc03952_1.JPG

Korábban sosem jártam még Berekfürdőn de lényegében azonnal beleszerettem a helybe, illetve magába a fürdőbe, aminek gyógyvizét most ugyan nem próbáltam ki, de egy következő alkalommal egész biztosan nem fogom kihagyni! A Berek Gyros standja egy egyszerű, letisztult képet mutat, az ételek pedig lekorlátozódnak tálakra, viszont a választható összeállítások mindegyike tartogat bőven érdekességeket, így aztán nem túl könnyű a választás.

dsc03951_1.JPG

Kezdésként a Zeusz tálra neveztem be (2650.-), aminek különlegessége, hogy a többi összeállítástól eltérően ez nem kap szószos locsolást, amit elsőre kicsit furcsálltam, de végül azt kell, hogy mondjam, nagyon bejött a dolog! Hogy tudjak még legalább egy másik összeállítást is kóstolni, a krumpliból és a húsból egy kicsit kevesebb került a tálcára, mint egy normál adag esetében, de az a helyzet, hogy még így is abszolút bőségesnek mondható. Nagyon tetszett a rendkívül profi tálalás, egy nagyon jól megkomponált összeállítást kaptam, amit kóstolva igazából minden egyes falat egy újabb gasztronómiai katarzist tartogatott. Egyszerűen nem tudok dönteni, hogy mitől kaptam nagyobb sokkot... A tzatziki szerintem sokaknak egy megosztó dolog, de lehet csak azért, mert még nem ettek igazán jót. Nos ez szerintem az egyik legjobb, amit valaha kóstoltam, a kapor hangsúlyosságáért pedig külön jár tőlem egy nagy kövér piros pont! A füstölt sajtos répasaláta egy kis édeskés ízvilágot csempész az ízvilágba, míg a pikáns fetakrém igen korrekt csípősségével és tökéletes állagával lényegében azonnal térdre kényszerített. Mindezek mellé pedig a zöldségek (saláta, paradicsom, uborka, lila hagyma) mindegyikén jól látszik és hát természetesen érződik is egy olyan magas szintű frissesség és minőség, amivel azért nem mindenhol találkozik az ember. A hasábburgonya is felső kategóriás és ez a rendkívül sokféle köretek összessége egészen magas szintre emeli a gyrosozás élményét és minden egyes falat csirkehús mellé újabb és újabb rácsodálkozást biztosít, hogy bizony ezt így is lehet csinálni! Végül de nem utolsósorban mindenképp ki kell emelnem még a pitát is, amit előzetesen nagy odafigyeléssel, fűszeres vajjal kenegetve pirítanak le rostlapon, ami így ízében és állagában is egy tökéletes kísérőelem, egy igazi örömmámor az ízlelőbimbóknak.

dsc03953_1.JPG

A különböző üdítők mellett sörökből is lehet válogatni, én stílszerűen egy Mythost kortyolgattam és egy jó nagyot beszélgettünk és körbejártuk a fürdőt mielőtt belevágtam volna a második felvonásba. Közben készült két igencsak emberes specialitás, egy kétszemélyes és egy négyszemélyes tál is, igencsak brutálisan nézett ki mindkettő. A jól látható és érezhető szívvel-lélekkel mentalitás mellett további kuriózum, hogy bizony házhozszállítás is van méghozzá elég nagy területet lefedve a környéken, illetve a tervek szerint a nyári strandszezon végeztével is robog tovább majd a Berek Gyros! Végigkóstoltam közben a házi joghurtos szószokat is, nem túl meglepő módon mennyei manna mindegyik, illetve a PeP időkből megtartott hagyomány itt is tovább él, miszerint a Gabko Chili termékei közül is lehet válogatni kedvünk szerint.

Az étlapon helyet kapott a fentebb már emlegetett spéci hasábburgonya is Fries & Go néven, csak ajánlani tudom mindenkinek a kipróbálását, a tálak közül pedig igazi érdekesség a vegetáriánus összeállítás is hús helyett szejtánnal megpakolva. Végül a Brutál Sajtos Hélios tállal folytattam gasztronómiai utazásomat, ami viszont már egy 100% valós képet mutatott, semmit se kispórolva az összeállításból. Valamilyen szinten megosztó lehet, de én nagy kéksajt rajongó vagyok, úgyhogy a brutális kéksajt szósz mennyiség igencsak kedvemre való volt miközben citromos-olívás dresszinggel grillezett füstölt mozzarella és reszelt gouda gazdagította tovább a sajt vonalat, zöldség terén pedig ezúttal kevert salátával. Egy teljesen más élmény volt a Zeuszhoz képest, egy igazi szaftos-szószos ízorgia, egy igazi dőzsölés, ami után nem hogy vacsoráznom, de még másnap reggeliznem se kellett, haha.

dsc03956.JPG

dsc03957_1.JPG

Egy szó mint száz, igazi kuriózum, hogy a berekfürdői gyógyfürdő kajás során egy ilyen komoly gasztronómiai csoda képviselteti magát és kényezteti nem csak a helyi lakosokat, hanem az igencsak sokszínű pihenni vágyó strandközönséget is. Aki errefelé jár, mindenképpen kóstolja meg valamelyik összeállítást, egy nem mindennapi élménnyel lesz gazdagabb az garantált és a gyrosról alkotott eddigi esetleges felemás képet is elég erősen tovább árnyalja a Berek Gyros. Arról nem is beszélve, hogy egyébként sok strandon az előre lesütött lángoson és hekken kívül max a mikrózott hambi a további opció, úgyhogy már csak emiatt is kilóg a sorból a Berek Gyros (és az egész fürdő ételkínálata egyébként), amiért jár is egy nagy pacsi. Köszönöm ezt a fantasztikus élményt és én csak sok sikert tudok kívánni a továbbiakhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4116674548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása