Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Sütőtökös-húsos makaróni

Sütőben egybesütve jó sok sajttal

2021. november 05. - Csabi Konyhája

Sütőtök fanatizmusomat kiélve most egy korábbi receptemet gondoltam újra és emeltem egy egészen brutális új szintre. Egy semmi máshoz nem hasonlítható ízvilágú, laktató, pikáns finomság született, aminek a receptjét érdemes elmenteni, mert ezt bizony nem elég csak egyszer elkészíteni!

dsc04271.JPG

Most úgy gondoltam, hogy nem kanadai sütőtökkel, hanem egy szép darab nagydobosival fogok dolgozni. Egy 1.25kg darabot sikerült vásárolnom és kisebb darabokra vágva a szokásos módon, 200 fokos sütőben (alsó-felső sütési mód) 1 óra alatt készre sütöttem. Közben elkészítettem a darált húsos alapomat is, amihez először egy kanálnyi felolvasztott sült zsíron üvegesre pirítottam egy fej (200g) apróra kockázott vöröshagymát (5p), amit csak sóztam, majd jöhetett is rá 500g darált marhahús. Körülbelül 5 percig kevergettem, kavargattam és végül jöhetett egy komolyabb fűszersokk: 1-1tk szegfűbors, zsálya, rozmaring, füstölt paprika, indiai fűszerkeverék és 1-1 csapott teáskanálnyi fahéj, szerecsendió és kurkuma is. Mindezeken felül pedig egy darab házi készítésű savanyított habanero chilit is hozzáadtam még egészen apróra kockázva. Ezután egy újabb ötperces keverés-kavarás következett és ekkor adtam hozzá a meghámozott, kisebb darabokra vágott tököt is 200ml tejszín (10%) és 9g reszelt fokhagyma társaságában.

Egy alapos átforgatást követően az időközben kifőtt makaróni tésztával is összekevertem, a könnyebb kezelhetőség kedvéért pedig egy merőkanálnyit a főzővízből is adtam még hozzá. Egy rendkívül krémes, lágy állagú eredményt értem el és utolsó lépésként még 100g reszelt füstölt edami sajttal is elkevertem még. Egy tepsibe borítottam az egészet és 200g füstölt edamival befedtem az egészet és 20g hámozott tökmagot is elszórtam még a tetején. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem. Elég menő képet mutatott az elkészült mű, de ekkor még érdemes kb. 20 percig pihenni hagyni a felszeletelés előtt. Alig vártam, hogy megkóstolhassam ezt a nagyon izgalmas kavalkádot, aminek az illatfelhője elég sok jóval kecsegtetett de igazság szerint elképzelni se tudtam ekkor még azt a hihetetlenül izgalmas ízkavalkádot, amit sikerült megalkotni. Egyszerre pikánsan fűszeres és édeskés, ellenállhatatlanul krémes az egész, egy semmihez sem hasonlítható őrjítő finomság! (6 adag)

dsc04267_1.JPG

dsc04270_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr416742522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása