Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Nádas Beach, Tiszakécske

Tisza-parti gasztro party

2022. május 23. - Csabi Konyhája

Már egy ideje tervben volt és a múlt hétvégén végre sikerült összehozni egy látogatást Tiszakécskére, ahol egy baráti iszogatást némi kirándulással összekötve végül az igencsak impozáns környezetben található Nádas Beach kedves kis egységét is sikerült letesztelnem, ráadásul kétszer is! Még az igazi szezon berobbanása előtt sikerült elkerülni a hering effektust a parton, de azért elég szépen tele volt így is péntek este az összes asztal.

dsc03969_1.JPG

Az rögtön feltűnt, hogy a Szent András sörök lényegében teljes választéka megtalálható a kínálatban, de ezen kívül egy elég komoly rövidital választékból és különböző alkoholos/alkoholmentes finomságokat is lehet iszogatni. Az étlapon a burgereké a főszerep, de spéci hot dog (Hortobágy Angus kolbásszal), steak szendvics és hekk is helyet kapott. Rendeléskor egy kis ikszelgetős papírlap segítségével mi magunk állíthatjuk össze a burgert, vagy választhatunk az ínyenc szekcióból is, ahol még szintén kedvünk szerint formálhatjuk a végső összeállítást.

Én végül a baconnaise burgerre csaptam le és kértem bele mindent, ami jár, nem variáltam, valamint édesburgonyával és spéci, saját fűszerezésű majonézzel fejeltem meg a menüt. Háromféle húsméretből is lehet választani (illetve angus hússal is kérhető), én a közepes, 145g mellett döntöttem. Számomra rendkívül szimpatikus módon alapjáraton nem sütik totálra a húst, ami persze kérés szerint megint csak szabadon variálható. A jégsalátán és paradicsomon kívül karamellizált lilahagyma, bacon, cheddar, valamint baconnaise szósz került a zsemlébe, ami egy abszolút spéci darab, helyi pékségben készül saját recept alapján. Elsőre talán túlzónak tűnhet az igencsak bőkezűen adagolt magmennyiség, de összességében egy nagyon jó, egyedi zsemléről beszélhetünk, ami tökéletes keretet biztosított. Az édesburgonya is a jobbik fajtából való, amihez a házi majonéz kiváló kísérőnek bizonyult. Mindent összevetve egy harmonikus, egységes burger volt ez, ami különösen a körettel együtt egy igencsak laktató fogásnak bizonyult.

Másnap még egy ebédre is visszanéztünk és ezúttal a hekkre neveztem be, kovászos uborkával, csónakburgonyával és a már jól ismert majonézzel kísérve. Közben egy jó kis limonádét iszogattam és az igazat megvallva nehezemre esett eldönteni, hogy este vagy nappali pompájában hangulatosabb-e a hely... A hekk túl nagy meglepetést nem okozott, jól készült, én mondjuk jobban kedvelem, amikor valamivel vastagabb panír öleli körbe a halat, de így sem volt vele semmi gondom mert ízre és állagra is hibátlan volt, az adagról nem is beszélve. 

dsc03971.JPG

dsc03966_1.JPG

dsc03967.JPG

Összességében tehát elmondható, hogy egy igencsak szuper hely a Nádas Beach, igazán remek ital- és ételválasztékkal, mesébe illő lokációval és szuper hangulattal. Mindenképp érdemes beugrani egy ételre és/vagy italra annak, aki erre jár!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr417837919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása