Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Csirkés zöldbabragu

Feta sajttal és friss kenyérrel

2022. július 11. - Csabi Konyhája

Nagy kedvencem a zöldbab és mivel elég régen használtam utoljára ezt a remek alapanyagot, pont kapóra jött egy pofás kis görög fasolakia recept, amit egy kicsit megvariálva született meg a szóban forgó étel.

dsc04125_1.JPG

Első lépésként egy nagyobb serpenyőben némi felhevített szőlőmagolajon maximum hőfokon lepirítottam 400g felkockázott csirkemellet (5-6 perc), amit a folyamat közben csupán sóztam, majd félretettem. Egy másik lábasban szintén felhevített szőlőmagolajon 300g kockázott vöröshagymát, 370g kockázott burgonyát egy kicsit összerottyantottam (5 perc) majd 13g szeletelt fokhagymával is még további egy perces hőkezelés és kavargatás következett. Ekkor került a lábosba 450g fagyasztott zöldbab, egy konzervnyi hámozott és darabolt paradicsom (240g), 1tk cukor és annyi víz, hogy épp ellepje az alapanyagokat (3dl). A forrást követően fedő alatt, csökkentett hőfokon 15 percig rotyogtattam, néha megkeverve, majd ezután egy csokor friss kapor (20g) is csatlakozott ehhez a mennyei alaphoz és 1-1tk sóval, borssal és zsályával is meghintettem, valamint 1ek almaecetet is adtam még hozzá és immáron fedő nélkül további 15 perc alatt el is készült a nagy mű. Az utolsó 5 percben az előzetesen lepirított csirkét is hozzáadtam még.

dsc04119_1.JPG

dsc04121_1.JPG

Tálalásnál tetszés szerinti mennyiségű feta sajttal koronázzuk meg ezt a zöldbabos finomságot és friss kenyérrel egy igazi mennyei lakomában lehet részünk. (3-4 adag)

dsc04122_1.JPG

dsc04124_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5417880231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása