Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Kapros-juhtúrós rakott zöldbab

Az alaprecept egy kicsit megbolondítva, új szintre emelve

2022. augusztus 02. - Csabi Konyhája

Imádom a rakott zöldbabot! Itt a blogon már megemlékeztem az általam leginkább favorizált verzióról, illetve egy kicsit kísérleteztem egy kolbászos-rizses összeállítással is. Ezúttal a mesterreceptemet variáltam meg egy picit és egy új szintre emeltem az ízélményt, rakott zöldbab fanatizmusom pedig ennek nagyon örült.

dsc04165_1.JPG

Kezdésként egy kanálnyi sült zsíron üvegesre pirítottam 350g kockázott vöröshagymát, amit csupán sóztam és kb. 5 perc elteltével 10g reszelt fokhagymát is dobtam rá, egy perccel később pedig az 500g darált hús is a hagymás alapon landolt. Ízlés kérdése, hogy ki milyen hússal dolgozik, én most 50-50 sertés/marha vegyes húst használtam. Nagyjából 5 percig kevergettem, kavargattam, hogy mindenhol egységes színt kapjon a hús, majd jöhetett a fűszerezés: 1-1tk őrölt feketebors, kurkuma, fahéj és 2tk füstölt piros paprika. Néha megkeverve 5 percig rotyogott ez a darált húsos alap, majd egy zacskónyi (450g) előzetesen már kiolvasztott zöldbab és 10g apróra vágott friss kapor is csatlakozott a lábas tartalmához. Időnként megkeverve további 10 percig rotyogtattam még ezt a mennyei alapot, miközben készre főztem 500g tésztát is, ami nálam rövid makaróni volt. A tésztát alaposan összeforgattam a húsos alappal és egy kizsírozott tepsibe öntöttem és szépen elegyengettem.

Egy doboz 20%-os tejfölt (330g) 2 tojással és 200g juhtúróval szépen egyneműre kevertem és rácsorgattam a húsos-zöldbabos tésztára, majd az egészet beborítottam 300g gouda sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem, míg egy kicsit megpirult a sajt. Ilyenkor a felszelés előtt érdemes várni kb. 20 percet még, majd indulhat is a lakoma! Nekem nagyon bejött ez a kis kapros-juhtúrós megbolondítás, szóval csak ajánlani tudom kipróbálásra ezt a receptet is rakott zöldbab témában. (6 adag) 

dsc04170_1.JPG

dsc04171.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5217894591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása