Bár nem vagyok kifejezetten édesszájú, a palacsintát azért nagyon szeretem. Mondjuk ki nem? Viszont az elkészítési folyamat, főleg nagyobb mennyiségnél azért elég kiborító tud lenni. Többek között ezért is fejlesztettem ki egy szuper tepsis verziót is korábban, illetve ez a mostani változat a vastagsága miatt spórol némi időt, hiszen nem kell olyan rengeteget sütni belőle és könnyebben is kezelhető. Én rögtön nagyon megszerettem ezt a verziót, úgyhogy egy ráérős reggelen még akár reggelire is el lehet készíteni ezt a végtelenségig variálható finomságot.
Kezdésként 100ml meleg tejhez morzsoltam 10g friss élesztőt és alaposan összekevertem. Közben egy nagyobb tálban alaposan összekevertem 125g lisztet egy csipet sóval, 25g cukorral és egy csapott teáskanálnyi őrölt fahéjjal. 15g puha vajat, egy tojást (M) és az élesztős tejet is hozzáöntöttem és egyenletes állagúra kavartam, végül pedig egy előzetesen villával pépesre tört banánt (115g) is hozzákevertem még. Konyharuhával lefedve meleg helyen fél órát pihentettem, kelesztettem.
Nagyon szépen megdagadt a tészta, a palacsintákat pedig egy kis serpenyőben, közepes lángon sütöttem ki másfél-másfél perc alatt oldalanként. Előzetesen egy evőkanálnyi olajat is öntöttem mindig a serpenyőbe, majd 3 evőkanálnyi tésztát kanalaztam a serpenyőbe és szépen elegyengettem. Nagyon könnyed, pihe-puha 4 darab palacsinta született, amiket aztán tetszés szerint ízesíthetünk még tovább. Én most csak némi mézet csorgattam rá és kis porcukorral megszórtam, nem akartam túlzottan elvinni az egyébként nagyon kellemesen fahéjas-banános ízvilágot. A lelkes falatozás közben pedig be is ugrott nekem, hogy legközelebb milyen extrém irányba viszem majd el a végeredményt...